Pazar, Haziran 19, 2011

Miner A-100 profesyonel metal dedektör

Miner A-100 profesyonel metal dedektör

Miner A-100 profesyonel metal dedektör, gelişmiş metal ayırım hassasiyeti ile dünyanın en derin arama yapan ve uzmanlar tarafından en çok tercih edilen metal ayırımlı dedektörlerinden biridir.
Değerli metalleri değersiz metallerden ayırır. Dedektörün toprak etkisi tek tuşla otomatik olarak ayarlanabilir. VLF (çok düşük frekans, 6.99 kHz) çalışma özelliği sayesinde tespit derinliği birçok metal dedektörden fazladır. 

metal dedektörleri altın define maden define metal dedektörü


metal dedektörleri altın define maden define metal dedektörü 21) Çok önemli derinlik testi:
(metal dedektör almadan önce aşağıdaki hava testini her araştırmacının mutlaka yapması önerilir)
Bir metal dedektörün maksimum tespit derinliğini hava testi ile görme yöntemi:
Bir metal dedektörün maksimum tespit derinliği havada yapılacak birkaç basit test ile ölçülebilir.
Testi yapılacak metal dedektör, metalsiz bir ortamda masaya yatırılır. Sıfırlaması yapılır. Yeraltında tespit edilmesi hedeflenen büyüklükteki metal, test edilen metal dedektörün önüne getirilir.
Genellikle testlerde yuvarlak tepsi (halka) şeklindeki büyük bir metal kullanılır. Metal, dedektörün arama başlığının karşısında hareket ettirilir. Cihazın havada bu metale sinyal verdiği mesafe ölçülür.
Ölçülen bu mesafe; çok uzun yıllar yeraltında kalarak sıcaklığın, basıncın, nemin etkisiyle fiziksel, kimyasal, biyolojik değişime uğramış gömülü metalin toprak altında tespit edilebileceği maksimum derinliğe yakındır.
Metal dedektörün çok uzun yıllar yeraltında kalmış büyük bir metali tespit edebileceği maksimum derinlik bu test ile görülür.
Dikkat: Bu test sırasında, metal dedektörü ile hareket ettirilen metal arasında hiçbir madde (içi görünmeyen stand, içi görünmeyen yapay duvar, vb.) olmamasına çok dikkat edilmelidir.
Yukarıda anlatılan hava testi Miner A-100 profesyonel metal dedektör’e uygulandığında; maksimum tespit derinliği küçük başlık ile 2-2,5 metre, büyük başlık ile 3 metre civarında olmaktadır. Bu sayısal değerler hava şartlarına göre değişebilir.

2) Metal dedektörlerin tespit derinliğine etki eden faktörler:
Metal dedektörlerin tespit derinlikleri; metalin yeraltında bulunma süresi, toprağın mineral yapısı, metalin yüzey alan genişliği, metalin cinsi, metalin yeraltında duruş şekli, kullanıcı tecrübesi gibi değişken faktörlere bağlıdır.

3) Çok eskiden gömülmüş metalin tespit edilebilme derinliği:
a) Miner A-100 profesyonel metal dedektör ile: Toprak altında en az 100-150 yıl kalarak toprak ile kimyasal, fiziksel, biyolojik etkileşimini tamamlamış büyük bir metalin, uygun toprak şartlarında tespit edilebileceği maksimum derinlik 3 metre civarındadır.
b) Klasik bir metal dedektör ile: Toprak altında en az 100-150 yıl kalarak toprak ile kimyasal, fiziksel, biyolojik etkileşimini tamamlamış büyük bir metalin, uygun toprak şartlarında tespit edilebileceği maksimum derinlik 40 cm civarındadır.

metal dedektörleri altın dedektörü define arama maden dedektörü dedektör altın metal define

4) Yeni gömülmüş metalin tespit edilebilme derinliği:
Test amacıyla yeni gömülmüş 60 cm x 60 cm x 1 cm boyutlarında bir metal plakanın, profesyonel bir metal dedektör ile uygun toprak şartlarında tespit edilebileceği maksimum derinlik 1-1,5 metre civarındadır. Toprak altında uzun yıllar kalan metal çok daha derinden tespit edilebilecektir.
Dikkat: Yeni gömülen metal ile test yapmak yanıltıcı olabilir, çünkü araştırmacılar genellikle çok eski tarihlerde gömülmüş metalleri arar. Kullanıcılar  yeni metal gömüp test etmek yerine, araştırmalarda buldukları metaller üzerinden performans değerlendirmesi yapmalıdır.

5) Miner A-100 profesyonel metal dedektör ile duvar testi:
Miner A-100 profesyonel metal dedektör, 60 cm kalınlığındaki beton duvarın arkasından 8,5 cm çapında bilezik şeklindeki metali tespit edebilmektedir. Klasik metal dedektörler, duvarın arkasındaki metal bileziği bu mesafeden tespit edememektedir.

6) Derinlik sınırı:
Günümüz metal dedektör teknolojisi dahilinde, hiçbir metal dedektör (profesyonel dahi olsa) 3 metreden daha derine gömülmüş metalleri tespit edememektedir. 3 metreden daha derinde olan metaller, profesyonel metal dedektörlerin tespit kapasitesi dışındadır. 3 metreden daha derinde yapılacak araştırmalarda jeofizik cihazı kullanılması önerilir.

7) Bilgisayar bağlantısı, yeraltını gösteren ekran, vb. özellikler:
Yeraltını gösterdiği düşünülen cihazlar aslında bilgisayara bağlanan sıradan birer metal dedektördür. Normal satış fiyatı beşe-ona katlanmış olan bu tür bir dedektör, metal tespit ettiğinde ses sinyali vermek yerine, bilgisayar ekranında renkli şekiller gösterir ve eğlenceli melodiler çalar. Yukarıda anlatılan hava testi bu tür cihazlara uygulandığında sonuç şaşırtıcı olacaktır. Çünkü bu tür cihazların tespit derinliğinin (bu kadar renkli ekrana, bilgisayar bağlantısına, hoş melodilere rağmen) klasik bir metal dedektörden farklı olmadığı (hatta çok daha düşük olduğu) görülecektir. Ayrıca pili de çok çabuk bitecektir.
Yeraltında gömülü metal, altın, define araştıran uzmanların, Miner A-100 ve benzeri gibi, metal tespit ettiğinde ses sinyaliyle ve ibre hareketiyle metalin varlığını belli ederek metal ayırımı yapabilen, profesyonel bir metal dedektör kullanması yeterli olacaktır.

3 yorum:

  1. yalan külliyen yalan amaç sadece satmak yerli üretim sahtekalığı

    YanıtlaSil
  2. aliexpress de aynı makina 160$ istemediğin kadar var yani 680 türk lirası bu sahtekarlara inanmayın 680 e alıyolar 3000 lira fiyat çekiyorlar

    YanıtlaSil
  3. Bende ariyorum bir tane kaliteli

    YanıtlaSil