Perşembe, Nisan 14, 2011

TOPRAK ALTINDAKİ BOŞLUK NASIL BULUNUR

TOPRAK ALTINDAKİ BOŞLUK NASIL BULUNUR

ÇubukLarLa ßoşLuk Tesbiti
Boşluk Tesbiti İçin :

1) İçi boş bakır çubuklar,ağızları slikonla kapatılır,uzunluğu 40 cm sap kısmı 8 cm % 70 boşluk % 30 minerale ve metale gider
2) Çelik teller,ince iletken bakır tellerle sap kısmına gelmeyecek şekilde yiv gibi sarılır,uzunluğu 30 - 40 cm sap kısmı 3 cm
3) kaynak elektrodu zaten kendisi hazırdır açık kısmı kıvrılması yeterli

Bakır çubuklarla arama yaparken elimize bir miktar kireç ve tuğla tozu alarak arama yapalım bu işlem mineral oranını %10 azaltır,arazide arama yaparken çarpı olan yerde duralım,çarpı yapan yeri bir miktar (30cm) eşeleyip oradan aldığımız toprak taş parçalarıyla tekrar tutalım eğer tekrar çarpı yapıyorsa orda boşluk vardır eğer çarpı yapmıyorsa orda mineral vardır.

Çelik tellerle boşluk olan yeri teyit edebiliriz,çelik tellerin tutarken işaret ve baş parmağımızla tutalım ve burun hizasında olmalı ancak tutarken baş parmaklar bir birine değmeli. açılımı 30-40 derece kayda değer değildir 90-120 derece orda kayda değer bir boşluk olduğunu gösterir ancak 120 dereceyi aşarsa toprağı eşeleyip tekrar tutun.

Elektrot yöntemide aynı şekilde tutulur.

Bakır Çubukla Derinlik Tesbiti :

Boşluk bulduğumuz yerde işlemleri tamamladıktan boşluğu teyit ettikten sonra çubukları tekrar tuçubukları çarpı yapar çubukları bozmadan yürüyelim çubuklar açılacaktır burası boşluğun bittiği yedir
Çubukları bozmadan aynı yerden yürüyelim çubuklar tekrar çarpı yapar boşluğun bittiği yerle takrar çarpı yapan yer boşluğun genişliğidir.
Bozmadan tekrar yürüyelim çubuklar açılır daha sonra tekrar çarpı yapar son çarpı yapan yerle şimdiki çarpı arası boşluğun yüsekliğidir.
Bozmadan tekrar yürüyelim çubuklar tekrar açılıp daha sonra tekrar çarpı yapar son çarpı ile şimdiki çarpı arasıda derinliktir.

Çubuk kullanımı tecrübe,deneyim ister bir yeri iyi etüt etmek için defalarca bakmak gerekir yanılma payları mutlaka olacaktır.Bu sistem herkeste çalışmadığı gibi çok her tutulan yerde çok boş kazı yapılabilir.

Bu sistemle arama yaparken beyniniz çok rahat olmalı hiç bişey düşünmemelisiniz bırakın çubuklar kendileri istediği yere çeksinler yönlendirme yapmayın.Çubuklar insan enerjisiyle çalışır herşey sizde biter çubuklar sadece yönlendiricidir.

Tek kural : bakmadan önce stresinizi atın gevşeyin beyninizden şu varmı bu varmı düşüncesini atın farkı göreceksiniz.

Boşluğu bulan ve çalışmasını yapıp etüt eden başarıya ulaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder