Çarşamba, Mart 09, 2011

Kendimizi Büyüden Nasıl Muhafaza Edebiliriz?

1- Allah (c.c.)'a sığınmak ve allah (c.c.)'ı çok zikretmek, ki bu kale misalidir; içine giren düşmanın şerrinden emin olur.

2- Kur'an'ın en büyük ayetlerinden olan ayet-el kürsi'yi beş vakit namazdan sonra okumak. efendimiz (s.a.v.) "kim Ayet-el Kürsi'yi gece okursa, Allah (c.c.) onu gece bütün musibetlerden muhafaza eder, şeytan da ona yaklaşmaz" buyurmaktadır. sahih bir hadiste ise," "kim Sûre-i Bakara'nın sonunu okursa, Allah (c.c.) o gece bütün kötülüklere karşı okuyanı muhafaza eder ve ona allah kâfi gelir" buyurulmuştur.

kim sabah ve akşam namazlarından sonra Ayet-el Kürsi, İhlas, Felak ve Nas sûrelerini 3 defa, sure-i haşr'ın sonunu bir defa,

bu dua 7 defa okunacak;

فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لَا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ {129} سورة التوبة (9) ص 207.

bu dua 3 defa okunacak;

‏سنن ابن ماجه للإمام ابن ماجه

يَقُولُ (مَا مِنْ عَبْدٍ يَقُولُ، فِي صَبَاحِ كُلِّ يَوْمٍ، وَنَسَاءِ كُلِّ لَيْلَةٍ: بِسْمِ اللهِ الَّذِي لاَ يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيٍْْ فِي الأَرْضِ وَلاَ فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ، ثَلاَ ثَ مَرَّاتٍ، فَيَضُرَّهُ شَيْءٌ).
قَالَ وَكَانَ أَبَانٌ قَدْ أَصَابَهُ طَرَفٌ مِنَ الْفَالِجِ. فَجَعَلَ الرَّجُلُ يَنْظُرُ إِلَيْهِ. فَقَالَ لَهُ أَبَانٌ: مَا تَنْظُرُ إِلَيِّ؟ أَمَا إِنَّ الْحَدِيثَ كَمَا قَدْ حَدَّثْتُكَ. وَلِكنِّي لَمْ أَقُلْهُ يَوْمَئِذٍ، لِيُمْضى اللهُ عَلَيَّ قَدَرَهُ.
[3869- ش - (في صباح كل يوم ومساء كل ليلة) أي بعد طلوع الفجر وبعد غروب الشمس.

(ما تنظر إليّ) أي ما سبب نظرك إليّ. (ليمضى) من الإمضاء.]
3869- عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ؛ قَالَ: سَمِعْتُ عُثْمَانَ بْنَ عَفَّانَ يَقُولُ: سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه وسلم



Sure-i Haşrın sonu;

سورة الحشر (59) ص 548.

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ {22} هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ {23} هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ {24}

okursa, o gün insana sihir tesir etmez.

Amr İbni Saad, babasından nakil ediyor. Peygamberimiz "her kim acve hurmasından yedi tane yese, o gün ona zehir ve sihir tesir etmez" buyurmuştur. (sahih-i buhari)

Şu da çok iyi bilinsin ki, bütün insanlar ve cinler toplansalar, sana zarar vermek isteseler, Allah (c.c.)'ın takdir ettiği, senin hakkında yazdığı olur. aksi takdirde zarar veremezler. aynı şekilde iyilik yapmak isteseler, yine yapamazlar, ancak Allah (c.c.)'ın takdir ettiği kadar. O halde sığınılacak merci Ancak allah (c.c.)'dır.

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor:

"Her kim kâhine (medyuma, cinciye) gider  ve sözlerini tasdik ederse Muhammed (s.a.v.)'e indirilenden (Kur'an'dan) muhakkak uzak olur. Yahut gider onu tasdik etmezse kırk gün namazı kabul edilmez." (Tabareni)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder