Cumartesi, Ekim 23, 2010

GİZEMLİ AMBER ODASI

Gizemli Amber Odası Amber Odası en eşsiz hazinelerden biridir ve kimilerine göre ise dünyanın sekizinci harikasıdır.Görenleri büyüleyen ve mükemmel göz kamaştırıcılığı ile herkesi kendisine aşık eden bir hazinedir.Ancak bu büyüleyici hazine Alman Rus savaşları sırasında sırra kadem bastı dersek daha doğru olur…
Gizli kalmış hazineler Eşsiz Amber Odası  Görenlerin dünyanın sekizinci harikası olarak tanımladıkları Amber Odası, kesinlikle dünyanın en eşsiz hazinelerinden biri. Prusya kralı Birinci Friedrich için yapılıp Rus çarı Birinci Petro’ya 1716 yılında verildi.
Adolf Hitler. Nazi silahlarını Rusya’ya doğrultuğunda, Amber Odası sahipleri endişelenip Amber Odası’nı saklamak için amberi taşımaya çalıştılar. 1941’de çatlayan amberi duvar kağıdıyla saklarlarken Naziler’e yakalanınca, Nazi askerleri odaya el koyup Königsberg Kalesi’ne taşıdılar. 1945 Nisan ayında, Königsberg kuşatıldığında Amber Odası kaybolmuştu. Şehir dışında bir yeraltı sığınağına mı saklanmıştı yoksa Sovyetler yanlışlıkla kendi odalarını bombalayarak yok mu etmiştilerdi? Herhalde bunu asla bilemeyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder