Kilolarla, santimlerle ölçmenin yanı sıra şişman olup olmadığınızı ortaya koyan pek çok usul vardır. Bunlardan çoğu da zaman kaybından başka bir şey değildir. Parmaklarınızla içi yağ dolu derileri tutabiliyor musunuz? Vücudunuzun türlü yerlerini çimdiklediğinizde parmaklarınızın arasında 2,5 santimden daha fazlasını tutabiliyor musunuz? Sırt üstü yattığınızda yan tarafınıza bir cetvel dayayacak olursanız bu hem kaburgalarınıza, hem kalça kemiğinize değiyor mu? İsterseniz bütün bunlan yapabilirsiniz, fakat asıl test dürüstlükle aynaya bakmanız olacaktır. Vücudunuzda fazla yağ varsa bunu bileceksiniz, görecek, hissedeceksiniz. Bırakın en iyi h akem gözleriniz olsun.
İnsanın tam kilosu daima gerçeği açıklamaz. Boya göre tertiplenmiş kilo cetvelleri, bir kural olarak değil, rehber olarak yararlıdır. Böyle bir listedeki beş kilo fazlalık, ya da azlık sizin ideal ağırlıkta olduğunuzu gösterebilir. Bu ağırlık listelerinin çoğunu sigorta şirketleri hazırlamıştır. Genellikle bunlarda boylara göre kilolar daima daha küçük tutulmuştur. Bizim ağırlık listemiz bazı bağımsız araştırmalar sonucu hazırlanmıştır, yirmi yaşını geçmiş kadınlar için ideal ağırlık rehberi sayılabilir. Yaş daha fazlay.-sa bunun için kilolara ilâve etmenize izin verilemez. Ayrıca insan yaşlanırken metabolizma da, hareketler de ağırlaşır. Onun için de kiloyu aynı tutabilmek gayesiyle günlük besinler uygun şekilde azaltılmalı, dengede tutulmalıdır. Genellikle yirmilerin ortasında ideal kilonuza erişirsiniz. Kadınların çoğu otuzundan sonra yılda ortalama yarım kilo toplamaya başlarlar. Bu da, yıllar geçince rahatsızlık verecek bir ağırlık olur. Buna izin vermemelisiniz. İdeal kilonuz konusunda doğru bir fikir edinmek için ağırlık listesine bakınız. İnce, orta, ya da kalın kemikli olabilirsiniz. Bunu anlamak için kitabımızdaki Vücut Tipleri konusunu okuyun. Kemiklerin ince, ya da kalın olması sandığınız kadar fark sağlamaz. Kemikler aşağı-yukan ağırlığınızın altıda-biri kadardır; yani, kemiklerin kalın olması size ancak üç buçuk kilo kadar bir fazlalık verebilir.
DUA-CİN-BÜYÜ-TILSIM-SİHİR-NAZAR-MUSKA-DİNİMİZ İSLAM-MİTOLOJİ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-MADENLER-GÖMÜ-EŞKİYA BELGELERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR--MÜZELER-İSLAM-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİKA -TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ROMA-BİZANS-İSLAMDA BÜYÜ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-GÖMÜ-ESKİ ALFABELER-HORASAN-MÜZE-HEYKEL-DEDEKTÖR-ALTIN-SİKKE-DEFİNEDE TILSIM-GİZEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SİTESİ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder