Çarşamba, Ağustos 31, 2011

halil sedat ergür

Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Kemal Kaya'nın geçtiğimiz hafta istifa etmesinin ardından yeni bir istifa daha geldi. Bankanın Yönetim Kurulu üyesi Halil Sedat Ergür'ün istifa ettiği bildirildi. Yapı ve Kredi'den Borsa'ya yapılan açıklamada, Ergür'ün istifasının ardından boşalan üyeliğe getirilmesi talep edilen Tayfun Beyazıt'ın Genel Müdür olarak atanabilmesi için BDDK'ya başvurulacağı bildirildi.

İSTANBUL(ANKA)-Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Kemal Kaya'nın istifasının ardından Banka Yönetim Kurulu üyesi Halil Sedat Ergür de görevinden istifa etti. Yapı ve Kredi'den Borsa'ya yapılan açıklamada, Ergür'ün istifasının ardından boşalan üyeliğe getirilmesi talep edilen Tayfun Beyazıt'ın Genel Müdür olarak atanabilmesi için BDDK'ya başvurulacağı bildirildi.
Yapı ve Kredi Bankası yönetiminde hareketli günler yaşanıyor. Yapı ve Kredi'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Banka'nın Yönetim Kurulu üyesi Halil Sedat Ergür'ün 19 Nisan itibariyle görevinden istifa ettiği bildirildi. Ergür'ün istifasından boşalan yönetim kurulu üyeliğine, toplanacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzeri Tayfun Beyazıt'ın seçildiği ve kendisinin murahhas üye olarak atanmasının onaylandığı kaydedildi. Beyazıt'ın Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü olarak atanabilmesi için BDDK'ya başvurulmasına, 7 iş günü içinde olumsuz cevap alınmadığı takdirde göreve atanmasına karar verildi.
Yapı ve Kredi'den 10 Nisan'da İMKB'ye gönderilen açıklamada da Banka Genel Müdürü Kaya'nın istifası bildirilirken, yeni genel müdür ataması yapılıncaya kadar Bankanın Yönetim Kurulu Üyesi Federico Ghizzoni'nin Genel Müdürlüğe vekalet etmesine karar verildiği açıklanmıştı. (ANKA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder