Salı, Ağustos 16, 2011

gerçek yeraltı gpr cihazları

 

Oldukça düşük ağırlığı ve verimli enerji yönetimi sayesinde uzun ölçüm uygulamaları da yorulmadan ve verimli bir şekilde bir defada uygulanabilmektedir. Bu sırada, gelişmiş anten tekniği ve kullanıcı dostu kartografik bilgi göstergesi ile kombine edilmiş yüksek işlemci performansı, yer altı besleme tesisatlarının hızlı, hassas ve güvenilir bir şekilde bulunmasına olanak tanımaktadır.Verimli ölçüm uygulamaları için inovatif teknik Sistemin 3D antenleri sayesinde, kullanıcının bulunduğu yerden bağımsız olarak her pozisyondan ve doğrultudan indüktif ve pasif tesisat yer belirlemeleri gerçekleştirilebilmektedir. Özellikle engellerin olması durumunda veya yol bölgelerinde bu inanılmaz bir pratik avantaj sağlamaktadır.


Bunun dışında anten tekniği, bir bölge dahilindeki elektrik aktaran bütün tesisatlarının, yönünden bağımsız olarak teşhis edilmesine olanak tanımaktadır!
Dar alanda çok sayıda yeraltı tesisatlarının bulunması durumunda bile hedef tesisat, birçok aktif ve gelişmiş pasif arama modları sayesinde, yakındaki tesisatlardan tamolarak ayırt edilebilmektedir.Kolay kullanım, kolay öğrenme.

Aralıksız derinlik ve akım göstergesinin yanı sıra devreye sokulabilir akustik mesafe sinyali yardımıyla, hâlâ hedef tesisatın üzerinde bulunulup bulunulmadığı kontrol edilebilmektedir.


Yön oklarına, sinyal şiddetine ve yaklaşma sinyaline sahip kolay anlaşılabilir kartografik ekran göstergesi sayesinde, arama neticesi güvenilir bir şekilde doğrulanabilmektedir. Bu arada sensör kumandalı otomatik arka plan aydınlatması, daima en iyi ekran gösterimini kötü ışık koşullarında dahi garanti etmektedir.
SR-20 ile zor yer belirlemeleri de başarıyla uygulanabilir ve tesisatlar güvenilir bir şekilde işaretlenebilir, başka yönlerden gelen bağlantı tesisatları bile ve hatta şimdiyekadar varlığından hiç haberdar olmadığınız tesisatlar bile! Aktif ve pasif arama modlarıSR-20’deki dört aktif arama frekansı, komplike bir aramanın gerektirdiği çok yönlülüğü sağlamaktadır.Pasif arama frekanslarıyla kombinasyonlu olarak şimdi, belirli bir bölge dahilinde yayılan bütün sinyalleri lokalize edebilirsiniz.

Avantajlar avucunuzun içinde: Birçok aktif frekans, arama neticesinin kontrol edilmesi amacıyla kullanılabilir, pasif mod ile arama sonuçları doğrulanabilir veya bilinmeyen tesisatların yeri belirlenebilir ve geliştirilmiş güç ve radyo dalgası modları kullanıcıya bir bölgenin verimli bir şekilde taranmasına yardımcı olur.







Her şey tek bir ekranın üzerinde her şey tek bakışta
SR-20 size hassas bir şekilde pozisyon bilgilerini ve yeraltı besleme tesisatlarının tras akışını derli toplu, kolay anlaşılır gerçek zaman gösteriminde, okunaklı gösterge ekranının üzerinde sağlamaktadır.Dört çeşitli lokalizasyon indikatörlerinin aralıksız gösterimi, daha hızlı ve verimli aramayı destekler. Hedef sinyalin değişiklikleri hemen fark edilir ve lokalizasyonun kalitesi sürekli olarak doğrulanabilir.

Göründüğü kadar kolay…
Ölçüm değerlerinin karmaşık dönüştürme hesaplarına son, bulunan değerlerin yorumlanmasına son. Elde edilen veriler ve komplike hesaplama prosesleri fark edilmeden arka planda çalışır, bulunan sinyaller gecikmeksizin işlenir ve alana bağlı bilgiler şeklinde görsel olarak hazırlanır ve gerçek zamanda dinamik, kartografik model olarak gösterilir.

SR-20’nin kartografik gösterimi sayesinde, ihtiyaç duyulan bütün bilgileri tek bakışta bir ekranın üzerinde elde edebilirsiniz:
1 Yaklaşma sinyali: Tesisat arayıcısının sinyal kaynağına olan mesafesini gösterir. Hedefe olan en düşük mesafede sinyal maksimumdadır.
2 Frekans: Güncel ayarlanmış arama frekansını gösterir.
3 Mod: Piktogram biçiminde güncel ayarlanmış arama modunu gösterir.
4 Mesafe/derinlik: Aralıksız olarak algılanır ve gerçek zamanda gösterilir. Derinlik birimleri bu sıradaseçenekli olarak metre ve cm veya fit ve inç türünden gösterilir.Akıllı gösterge tekniği sayesinde, kartografik gösterim ayarlanmış olan arama moduna veya  hedef tesisata yaklaşma derecesine göre otomatik olarak değişir, örneğin hedefe yaklaşıldığında zum gösterimi şeklinde veya sonda modunda yayıncının pozisyon gösterimi şeklinde. Bakışı ekrandan kaydırmaya gerek kalmadan veya cihazı kapatmaya gerek kalmadan ayarlama uyarlamaları ve parametre modifikasyonları
5 Tesisat hattı: Hedef tesisatının konumunu ve yönünü gösterir.
6 Kılavuz okları: Kullanıcıyı kendi pozisyonundan yola çıkarak hedef tesisat
yönünde yönlendirir.
7 Çapraz işareti: Kullanıcının hedef ortasına göre pozisyonunu gösterir
8 Akım gücü : Sürekli olarak algılanır ve gerçek zamanda gösterilir
9 Sinyal gücü: Dairesel yayın anteni tarafından algılanan sinyalin gücünü
gösterir.

Her yer belirleme görevi için optimum işletim türü
SR-20, yeraltındaki objelerin yaydığı elektromanyetik alanları algılayan bir teşhis cihazıdır. Bu doğrultuda detektör üç değişik işletim türünde
kullanılabilmektedir:


1. Pasif tesisat yeri belirleme
SR-20 pasif moda yeraltındaki besleme tesisatlarında elektromanyetik “parazit” aramaktadır. Elektromanyetik sinyaller çeşitli yollardan yeraltındaki besleme tesisatlarına ulaşabilmektedir.
Örneğin elektrikli cihazlar bu sinyalleri, bağlı bulundukları elektrik tesisatlarına belirli bir dereceye kadar yayarlar veya yeraltındaki besleme tesisatları, yüksek güce ve düşük frekansa sahip radyo dalgası aktarımları için anten şeklinde etki gösterirler ve bu sinyalleri geri yansıtırlar.
Bu akım ve radyo dalgası frekansları uygun alan şiddetinde pasif olarak algılanabilmektedir ve böylelikle söz konusu besleme tesisatının yerinin belirlenmesine olanak tanırlar.


2. Aktif tesisat yeri belirleme
Bu moda traslama ve konum deteksiyonu için öngörülmüş besleme tesisatına bir verici üzerinden, örneğin ST-510, enerji aktarılır vetesisatın yeri daha sonra seçilen frekans ile aktif olarak bulunur.


3. Sonda modu
İletken olmayan ve başka nedenlerden ötürü lokalize edilemeyen tesisatların, kabloların veya tünellerin içindeki birsondanın sinyalinin lokalizasyonu.
Örneğin SeeSnake kamera sistemi tesisatın denetimi için kullanılabilir ve kamera kafasının içine entegre edilmiş Flexmitter vericisinin yeri bu sırada SR-20 ile tam olarak belirlenebilir.
Bu kombinasyon, kaçak yerlerin belirlenmesi için bilhassa verimli ve hassas bir metottur! Entegre Flexmitter vericisine sahip TV denetim sistemi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder