Perşembe, Ağustos 04, 2011

KARNELYAN TAŞI NEYE İYİ GELİR?

TAŞLAR Akik: Taşlar içinde akik özel bir öneme sahiptir.Stres üzerine oldukça etkilidir. Sinirleri yatıştırır. Hoşgörülü olmayı, iyimserliği ve kendine güveni sağlar. Aynı zamanda gerginliği azaltıcı özelliği dolayısıyla omuz ve sırt tutulmalarında tedavi edici olarak kullanılır. Bağırsak tembelliğini giderir. Göz yorgunluklarnda, göz kapaklarına uygulamnması tavsiye edilir. Cilt enfeksiyonlarında ve pürüzlü ciltlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Cinsel enerjiyi aktive eder. Böbrek üstü bezlerinin sağlıklı çalışmasını sağlar. Mavi akik rahatlık hissiyle beraber, konuşma güçlüğü çekenlere faydalıdır. Heyecanı giderir. Yosun akik, özellikle takı olarak kullanıldığında mutluluk hissi verir. Turuncu akik, sıkıntıyı giderir, ümitsizlik duygusunu yok eder.Sarı akik ,yaşama sevinci verir. Siyah akik, kararlılık ifade eder.
Akuamarin: Kendine güveni sembolize eder. Ailede uyumu artırdığına inanılır.Tiroid bezi üzerinde etkilidir. Solunum yolu hastalıklarında kullanılır. Balgam ve tiroid salgısını düzenler.  Hafızayı güçlendirir. Strese karşı korur. Kan dolaşımı üzerinde de olumlu etkileri vardır. Büyümeyi düzene sokar.
Aleksandrit: Metafizik yetenekleri artırır. Güçlü bir arzu ve kişisel çekimi sağlar. Kendine güven güdüsü aşılar. Neşe verir. Sanatsal yetenekleri ortaya çıkarır. Sinir sistemini olumlu etkiler. Pankreas, dalak ve erkek üreme sistemine faydalıdır. Sinir dokusunu güçlendirir.
Amazonit (=Yeşil Feldispat): Yoğun enerjiye sahip taşlardandır. Özellikle kadın hastalıklarında kullanılır. Spazmlara iyi gelir. Kan dolaşımındaki aksaklıkları ve ritm bozukluklarını düzene sokar. Vesveselere karşı duyulan kaygıları ortadan kaldırır. Ağrıyı azaltıcı etkisi vardır. Uyku problemi olanlara tavsiye edilir. Ametist:Mor yakut veya mor necef de denir. Ametist, çok güçlü enerjiye sahip taşlardan biridir. En bilinen özelliği, bulunduğu mekandaki negatif enerjiyi pozitife çevirmesidir. Bu şekilde stresi giderir. Huzur taşı da denir. Hafıza gücünü harekete geçirir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kişiyi takıntılarından kurtarır. Takı olarak taşındığında, vücüttaki negatif enerjinin sürekli pozitife dönüşmesini sağlar. Böylece zinde kalınmaya faydalı olur.  Migren için özellikle tavsiye edilmektedir. Gözlerin dinlendirilmesi için de faydalıdır. Alkoliklere iyi gelir. Ametist cilt için de faydalıdır. Cildi sıkılaştırır; suyuyla yıkanan ciltteki bazı leke ve noktalar giderilebilir.
Ametrin: Auradaki negatifliği ve vücuttaki toksinleri dağıtan güçlü bir taştır. Müstesna bir kan temizleyicidir. Vücuda canlılık verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Otonom sinir sistemine yardım eder. Kronik yorgunluk sendromunu tedavi eder. Depresyona ve ülser gibi mideyle ilgili rahatsızlıklara, uykusuzluğa ve başağrısına karşı faydalıdır. Strese bağlı hastalıklar üzerine etkilidir. Özellikle ince ruhlu kişilerde fiziki, duygusal ve zihni blokajı serbest bırakır.
Anhidrit: Boğaz bölgesi rahatsızlıklarına iyi gelir. Şişlikleri dağıtır.
Apofilit: Sabır taşı da denir. Rahatlama sağlar. Solnum sistemi üzerine çok faydalıdır. Astım nöbetlerinde kullanılır. Alerjinin nötr edilmesi, cildin ve mukozanın canlandırılması gibi etkileri vardır. Gözlerin gençleşmesi ve canlanması üzerine ciddi etkisi vardır.
Aragonit: Fiziki enerjinin düşük olduğu durumlarda ve stresliyken kullanılması tavsiye edilir. Titremeye ve Reynaud hastalığına iyi gelir. Kalsiyumun absorbe edilmesini sağlar. Diskleri yeniler ve esneklik kazandırır. Ağrıları hafifletir, kan spazmına iyi gelir. Tik’i olanlara önerilir. Aventurin: Neşe taşı da denir. Stresi azaltır, kalbe sükunet verir. Zihinsel karmaşayı gidererek yaşama sevinci sunar. Bağırsak problemlerini düzenler. Yüksek kolesterolü olanlara tavsiye edilmektedir. Aytaşı: Sevgide ihtirası sembolize eder ve bu anlamdaki ihtirası artırır. Duygusal denge taşıdır. Taşıyan kişiye sempati kazandırır. Egoizmden uzak durmayı sağlar. Sezgileri kuvvetlendirir. Yıldızı düşük olanlara özellikle tavsiye edilir. Aytaşı, kadın hastalıklarına karşı da etkilidir. Regl dönemi sancılarını hafifletir. Hormon seviyesini dengeler. Azurit: İç dünyanın dışa vurulması, bastırılmış duyguların açığa çıkarılması arzu ediliyorsa bu taş kullanılmalıdır. Algılama ve sezgi gücünü artırır. Özellikle malahitle birlikte kullanılması tavsiye edilir. Bu şekilde güçlü bir enerji yöneticisi etkisi oluşturur. Azurit,iddiacı bir güç hissedilmesini sağlar. Göz yorgunluklarına iyi gelir. Azurit, adet dönemi krampları üzerinde de tedavi edici özellikler taşır. Kas spazmını çözer. Boğaz problemleri,artrit ve eklem rahatsızlıklarında , omurga ile ilgili problemlerde kullanılır. Böbrek, safrakesesi ve karaciğer kastalıklarına iyi gelir. Dalak, tiroid, kemikler, dişler ve cildi iyileştirir. Rahimdeki embriyonun gelişmesine faydalıdır. Zihin sağlığı ve stresin azalması için özel bir etkisi vardır. 
Barit: Çeroit: Herşeyi olduğu gibi kabul etmenin ve karşılıksız sevmenin sembolüdür. Derin korkuları ve kaygıları olanlara önerilir. Stresi giderir. Obsesif-kompülsiflere faydalıdır. Çeroit kan baıncını düzenler. Kalbe, göze, karaciğer ve pankreasa olumlu etkileri vardır. Alkolün karaciğerde yolaçtığı hasarı tamir eder. Krampları, ağrı ve sızıları azaltır. Derin uyumak ve rüya görmek isteyenler olumlu sonuç almaktadır. Çocukların sakin uyuması için de tavsiye edilir. İçe kapanıklığı aşmaya yardımcı olur.
Dioptaz: Kalp için çok faydalı bir taştır. Yüksek tansiyonun tedavisinde kullanılır. Migren ve baş ağrısına iyi gelir. Mide bulantısını giderir. Stresi azaltır. Kalp krizi riskini azaltarak kalp sağlığının korunmasını sağlar. Yorgunluk hissini hafifletir. Şokların çabuk atlatılmasını sağlar. Bulantıyı giderir, karaciğerin kendini yenilemesine faydalıdır.
Dumanlı Kuvars: Doğal radyasyona maruz kalmış kristal türüdür Karışık duyguların çözümlenmesine faydalıdır. Bulunduğu ortamda uyumlu olmayı sağlar. Negatif enerjileri dönüştürerek çekişmeleri ve yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırır. Bulunduğu odada, uçları dışa doğru konmuş dumanlı kristaller ,odadaki mevcut negatif enerjileri dağıtır ve odayı temizler. Kabusları sona erdiren, halisünasyonları ortadan kaldıran bir taştır.Başaramama kaygılarını giderir. Sigara gibi alışkanlıklara duyulan ihtiyacı da ortadan kaldırdığına inanılmaktadır. Koyu renkli olanı “morion” olarak bilinir. Şua tedavisi gören kanser hastalarının vücudunda biriken radyoaktiviteyi uzaklaştırma amacıyla kullanılır.
Florit: Duygulara güç verdiğine inanılır. Duygusal mutsuzlukların tedavisinde kullanılmaktadır. Mantıksız çelişkilerin bertaraf edilmesini sağlar.Yeteneklerin ortaya çıkarılmasında faydalı olduğu gibi dikkati de yoğunlaştırır. Yatıştırıcı ve huzur verici bir taştır. Zihinsel yorgunluklara karşı kullanılır. Cinsel isteği artır.Florit virüslere karşı da faydalıdır. Ülser tedavisinde etkilidir. Nezle,grip ve sinüzit hastalıklarının tedavisinde başarılı sonuçlar alınıştır. Floritin geniş bir tedavi etkisi olması dolayısıyla, taihin çok eski devirlerinden itibaren kullanılmıştır. Romatizmadan sinirsel rahatsılıklara kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde tercih edilmiştir.
Fuksit: Neşe ve enerji taşıdır. Yaydığı pırıltı ile zihinlerde hissedilir bir enerji akımı sağlar. Bloke enerjinin vücuda dengeli yayılmasını sağlar. İskelet sistemine esneklik kazndırır.
Havlit: Huzur taşı da denir. Kendisiyle barışık olmayanlara tavsiye edilir. Zihinsel uyanıklığı artırır. Öfkeyi ve bencilliği azaltır. Sterese iyi gelir.
Hematit: Kan dolaşımı üzerine etkisi dolayısıyla “kan taşı” olarak da isimlendirilmiştir. Mafsal romatizmasının doğal ilacı olarak bilinir. Belsoğukluğu için kullanılmıştır. Kararsız kişilikler üzerinde olumlu etkisi vardır. Stresle başa çıkmada faydalıdır. Ümidin sembolüdür.
Heliotrop: Enerji temizleyicisidir. Akut enfeksiyon durumlarında bağırsak sistemini destekler. Mukoza ve metabolik sıvıyı aktive eder. Bedensel veya zihni bitaplığa, yorgunluğa karşı enerji verir, canlandırır. Kanı temizler. Karaciğerin düzgün çalışmasını sağlar. Bağırsaklar, böbrekler, dalak ve mesane problemlerine iyi gelir. Vücudun kan yapımına faydalıdır. Kanın süzülmesini sağlar, akışı destekler. Cerahat oluşumunu azaltır. Asit fazlalığını nötralize eder. Kandaki toksinlerin atılmasını ve kanın güçlendirilmesini sağlayarak kan basıncını etkiler. Eski mısırda tümörlerin eritilmesinde de kullanılmıştır. İnci: Saflık sembolüdür. Kadında sadakati ve cazibeyi ifade eder. Huzur verir. Güçlülük hissini uyarır. Jasper: Tedavi amacıyla kullanılan taşların en eskilerindendir. Direnç taşıdır. Sindirim sistemi ve safra kesesi üzerine etkilidir. Karaciğer ve mesaneyi kuvvetlendirir. Afrodizyak etkisi olduğuna inanılmıştır. Kalsedon: Huzur verici mavi rengiyle tanınan bir taştır. Tansiyon düzenleyici etkisi çok meşhurdur. Hoşgörü ve anlayışı temsil eder. İhtiyarlıktan kaynaklanan etkileri azaltır. Bunamayı engellediğine inanılır. Boğaz ve boyun bölgesinde etkilidir. Kalsedon annelik içgüdüsünü besler ve sütü artırır. Fiziksel enerji verir. Vücudu dengeler, duygulara-zihne etki eder. Dolaşım sistemine, safra kesesine, kemiklere ve göze iyi gelir. Kırmızı renkli olanına Karneol denir. Karneol da kan dolaşımını kolaylaştırır. Depresyon gidericidir.
Kalsit: Kemiklerin kalsiyum toplamasını teşvik eder. İskelet ve eklemleri güçlendiri. Boşaltma sistemi üzerinde etkilidir. Yaralanmalarda kanın pıhtılaştıtılması amacıyla kullanılır. Hassas dokuları diri tutar. Bağışıklık sistemins güç kazandırır. Etkisi hızlıdır. Cilt problemlerinde, özellikle siğillerde;ülserde ve yaraların irin toplaması durumunda çok etkilidir ve kısa sürede fayda verir. Siyah kalsit,stres, depresyon ve ruhsal travmalarda tavsiye edilir. Mavi kalsit, Dinlendirici özelliği vardır. Tansiyonu düşürür. Ağrıları azaltır. Sinirleri yatıştırır. Endişeyi giderir. Negatif duyguları uzaklaştırır.
Kaplan Gözü: Avuç içinde okşadıkça rahatlatıcı bir etki oluşturur. Başarma azmi ve sebat gücü verir. Duyguları harekete geçiren bir taştır. İnatçılığı azaltır, sahiplenme duygusunu artırır.  Özellikle çocukların kabus görmesini engeller. Sinir ve sindirim sistemi üzerine faydalıdır.  Astım hastalarının kullanması tavsiye edilir.
Karnelyan: Akik grubu taşlardandır. Fiziksel ektivite kazandırır. Metabolizayı harekete geçirir. Kadın üreme organını etkiler. Üretkenliği artırır. Frijit ve iktidarsızlık üzerinde de etkilidir. Doku ve organlara kan akışını aktive ederken yaralanmalarda, kanın durdurulması için kullanılmaktadır. Ayrıca romatizma, eklem iltihabı, nevralji ve depresyon gibi rahatsızlıklarda da kullanılır. Vitamin ve minarellerin absorbe edilmesini kolaylaştırır.
Kedi Gözü: Zihni açar,  sinirleri gevşetir. Sezgiyi artırır. Negatif enerjiyi engeller ve uzaklaştırır. Bulunduğu ortamı samimileştirdiğine inanılır. Özgüven sağlar. Mutluluk ve sükunet verir. Ayrıca göz bozukluklarında önerilir. Baş ağrısına da iyi gelir.
Kehribar:  Ağır sorumluluk baskısından kurtarır. Yaşama sevinci verir. Takıntılardan uzaklaştırır. Tiroid bezi üzerindeki etkisi dolayısıyla, çok eski zamanlardanberi guatrın tedavisi amacıyla kullanılmıştır. Astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır. Özellikle tesbih olarak elde tutulduğunda bedenin elektriğini toplar. Depresyonu azaltır.vucuda canlılık nufuz ettirirken hastalıkların vucuttan atılmasını sağlar.ağrıyı ve negatif enerjiyi emer.vucudun kendiliğinden dengeye girmesini ve tamiratını imkan verir. Mide, dalak, böbrek, mesane, karaciğer ce safra kesesi problemlerine iyi gelir. Stresi azaltır.
 Ağrıları giderir.Eklem hastalıklarının etkilerini hafifletir. Mukozayı güçlendirir. Yaraların iyileşmesinde çok etkilidir. Mükemmel bir doğal antibiyotiktir. Kullananlara güçlü bir hayat enerjisi verirler.
Oltu taşı da kehribar ailesinden bir taş olup, oluşum dönemi farklıdır.  Etkileri benzer özellikler gösterir.
Krizopras: Sinirsel gerilimleri yok eder. Zihne ve bedene sakinlik verir.
Kurşun: Bedene ve duygulara uyum kazandıran, denge taşı olarak meşhur bir mineraldir. Zihni açar, geniş düşünme yeteneği kazandırır, geçmiş takıntılardan kurtarır. İltihaplanmaların hızla iyileşmesine faydalıdır. Dolaşım sistemini düzenler. Damarla ilgili problemlerde kulanılır.
Kuvars: Enerjisi çok güçlüdür. Sivri ucu, enerji akımının yönünü gösterir. Bulunduğu ortamdaki veya vücuttaki negatif enerjiyi toplar, depolar. Radyoaktif enerjiyi çekerek absorbe eder. Bu sebeple cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik aletlerden yayılan zararlı ışınları yok eder. Kuvars kristali, berrak bir zihne sahip olmayı ve muhakeme yeteneğini sağlar. Takı olarak kullanılabileceği gibi kütle olarak da evde veya ofiste bulundurulabilir.
Labradorit: Olgunluğu temsil eder. Sakinleştirici etkisi vardır. Öfkeyi azaltır. Lal Taşı: (=Garnet,Granat) Etkisini ,kristal kuvarsla birlikte kullanarak artırmak mümkündür. Heyecanlı kişiliklere sükunet hissi verir. Kabus görmeyi engeller. Sevgi ve şefkat duygularını artırır. Hafızayı güçlendirme özelliğinin yanında bel bölgesini aktive etme özelliğiyle de bilinir. Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırır. Üreme hormonlarını tetikler. Bunun için yaklaşık 10 gün, 10-15 dakikakılık seanslarla kasıklara uygulamak gerekir. Ayrıca omurga köküne konan lal taşı, bel ağrılarına ve spazmlara da iyi gelir. Kan dolaşımı üzerine olumlu etkisi dolayısıyla adet sancıları ve menapoz dönemi rahatsızlıklarını da hafifletir.
Lapis: Çok güçlü bir taştır. Kişiyi yüzelselcilikten kurtarır. Düşüncelere yoğunluk katar. Çocukların vehimlerden kurtulmasını sağlar. Tiroid bezi üzerine etkili olup tansiyonu düzenler. Hazmı kolaylaştırır. İletişim yeteneği kazandırır.
Malahit: Neşe taşıdır, kederden kurtulmaya yardımcı olur. Fiziksel acılara karşı da iyi gelir. Denge sağlayıcıdır. Romatizma ve kasılmalara karşı faydalıdır. Uyku sorunu olanların tercih edebileceği bir taştır. Radyasyondan korur. Vücuttaki statik elektriğin atılmasına yarar.
Mercan: Saygınlığın sembolüdür. Duygusal elektrik yükler, cazibeyi artırır. Sevme-sevilme güdüsünü harekete geçirdiği için “aşk taşı” da denmiştir. Fazla duygusal kişileri melankolik yapabilir. Mercan aynı zamanda dikkat yoğunluğu sağlar. Kararlılık ve azim gibi duyguları etkiler. Cilt rahatsızlıklarının tedavisi amacıyla kullanılmıştır. Kalbe ve dalağa iyi gelir. Obsidyen: Ani soğumuş lavdır. Karaciğer üzerine konan bir parça obsidyen, karaciğerin temizlenmesine faydalıdır. Stresi hafifletir. Kızgınlık ve öfkeyi dindirir. Dalak üzerinde de benzeri etkiler yapar.Kendinizi hafif hissetmenizi sağlar. Endişe ve kaygıları hafifletir. SPA ve güzellikl merkezlerinde, masaj ve negatif enerjinin atılması amacıyla kullanılır. Vücudu  dinginleştirir.
Oniks: Kadın erkek kutuplaşmasını dengeler. Cinsel dürtüleri azaltır. Kişiyi bağımlılıktan kurtarır. Otokontrol mekanizmasını harekete geçirir.
Opal: Umudun sembolüdür. İnsani duyguları artırır. Eklem iltihabına iyi gelir. Ateş opali, derin aşkın sembolüdür. İlham verir. Asabiyetten uzaklaştırır. Kararsızlık çekenlere tavsiye edilir.
Pembe Kuvars: Sıkıntılardan arındıran bir taştır. Pembe renginden ve duygular üzerine olumlu etkisinden  dolayı, “aşk taşı” olarak da anılır. Aşk acılarına ve kalp kırıklıklarına karşı tavsiye edilmiştir. Yatıştırıcı bir etki verir.Kişinin kendisiyle barışık olmasını sağlar. Sevme güdüsünü uyarır. Duygusal acıları hafifletir.
Pirit: Uzun sürekli ilişkileri temsil eder. İrade gücünü artırır.Uyumlu olmayı sağlar. Sinerji taşıdır.
Rodokrozit: Coşkulu yaşamı teşvik eder. Aşk ve gönül taşıdır. Depresyon ve aşağılık ö
Rodonit: Geçmişe takıntılı olmaktan kurtarır. Kan dolaşımı üzerinde dengeleyici etkisi vardır. Paniği engeller, sükunet hissi verir. Yara iyileştirici olarak kullanılmıştır. Rutil Kuvars: Zihin yorgunluklarına iyi gelir. Gerilimleri azaltır. Bağımsızlığı geliştirir, uyumu artırır.
Safir: Güven ve kendine inancın sembolüdür.Şefkat ve özgürlük duygularını motive eder. Sinirleri sakileştirir. Sezgi ve konsantrasyon kabiliyetlerini geliştirir. Aşkta sadakati sağlar. Duygusal travmalardan kolaylıkla  kurtulmayı sağlar.Özellikle kalp ve böbrekler üzerine olumlu etkisi yanında bütün metabolizmaya canlılık kazandırır.
Sedef: Cild kırışıklıklarında ve deformasyonlarında kullanlır. Doğal parlaklığı ruha huzur verir. Kasvetten kurtulmak için kullanlıması tavsiye edilir.
Selestit: Ağrılara karşı çok etkili bir taştır. Kas spazmını çözerek rahatlama sağlar. Sevgi duygusunu harekete geçirir. Görme ve işitme bozukluklarının tedavisinde kullanılır. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar, hücreyi düzenler. Ateşli duyguları sakinleştirir. Aşk acısı çekenlere özellikle tavsiye edilir. Sinnabar: Kan dolaşım ve süzülmesiyle ilgili problemlere iyi gelir. Vücudun fizik yapısını güçlendirir ve esneklik kazandırır. Formun korunması ve performansın artırılması gibi faydaları vardır. Konuşma kabiliyetini artırır, zihne akıcılık kazandırır. Sitrin: Sindirim sistemi üzerine doğrudan etkilidir. Solunum sistemini rahatlatır. Bulunduğu ortama sıcaklık katar, samimi bir hava oluşmasını sağlar.Sitrinin konsantrasyon üzerine de büyük etkisi vardır. Olumlu düşünmeyi sağlayarak endişelerden uzaklaştırır. Bağımlılık yapan alışkanlıklardan kopmayı sağlar.
Sodalit: Bağımlılık yapan maddelere karşı irade gücünü destekler. Depresyon etkisini azaltır. Yol tutması dolayısıyla oluşan mide bulantısına karşı tavsiye edilmektedir. Sodalitin konsantrasyonu artırıcı etkisi de vardır. Duygularını kolay ifade edmeyenlerin sodalitten bir kolye taşıması faydalı olacaktır. Aynı zamanda boğaz bölgesindeki iltihabi durumlara karşı faydası da tecrübe edilmiştir.
Topaz: Cesaret taşıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Kolye olarak kullanımı zihne süknet kazandırır, bedeni gevşetir. Kökümser düşüncelerden kurtarır. Turkuaz: İnsanların yaydığı negatif enerjiyi nötralize eder. Kederi giderir. Huzur hissi verir. Kadınsı bir taş olup cinsel cazibeyi artırır. Gümüşle birlikte kullanılması tavsiye edilir. Tansiyon ve kalp rahatsızlıkları üzerine etkilidir.enerji üretimini destekler.fiziksel ve psişik bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.dokuları canlandırır.besinlerin sindirilmesini destekler.viral enfeksiyonlara karşı da faydalıdır.bütün vücuda özelliklede göze çok faydalıdır.(katarakt dahil). Asit fazlalığını gidermede,gut;romatizma ve mide rahatsızlığında kullanılır. İltahaplanmayı engeller. Kramp ve ağrıların şiddetini azaltır.
Turmalin: (=Rubelit) Fazla hassaslığa yol açan bir taştır. Kalbini sevgiye kapayan insanların yumuşaması, tekrar sevgiye yol bulması için tavsiye edilen bir taştır. Çok sert ve başa çıkılamaz kişiliklere karşı da kullanılabilir. Duygusallaştırıcı etkisi meşhurdur. Ametistle birlikte kullanıldığında etkisi artar. Uykusuzluğa karşı iyi gelir. Konsantrasyon problemi olanlara tavsiye edilir.dar çizgiler boyunca enerji cerayanı artar.Sistemdeki blokajların çözülmesi ve enerji akımının düzgün seyri için mükemmel bir taştır.
Unakit: Tedavi gören bir hastanın hastalığını ilerlemesini durdurur.Üreme sistemini destekler.Hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilir.Cilde,dokulara,saçlara iyi gelir.
Vanadinit:Astım ve akciğer loplarında büyüme gibi nefes alma zorluklarına yol açan rahatsızlıklara karşı kullanılır.Teneffüsü kolaylaştırır.kronik yorgunluğa iyi gelir.mesane problemlerinede tavsiye edilir.
Yakut (=Rubi): Özgüven ve cesaret verir. Kişinin kendiyle barışık olmasını sağlar. Sezgi gücünü artırır. Duygular üzerine etki ederek sevgi güdüsünü motive eder. Cinsel aşırılıkları düzene kor. Kan dolaşımı ve bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkileri vardır. Akıl hastalıklarına karşı koruyucu olduğuna inanılır.
Yeşim (=Nefrit): İltihapların tedavisinde kullanılmıştır. Yeşil renginin verdiği rahatlatıcı etki dolayısıyla toplum içinde daha rahat davranılmasını sağlar. Doğum sancılarını hafiletir. Konsantrasyonu artırır. Vehimlerden uzaklaştırır. Tarihte, psikolojik hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılmıştır.
Yıldız Taşı (Aventurin): Açık yürekliliği sembolize eder. Kalbini yeni bir sevgiye açmak isteyenler üzerinde yatıştırıcı etkisi olduğu kabul edilmektedir. Hayal taşı olarak anılmasının sebebi ise, insana geniş ufuklar açmasıdır. Sınırlandırılmış duygusunu yenmeyi sağlar. Hayatta yeni roller üstlenmeye hazırlananlara özellikle tavsiye edilir. Yüksek bir enerji gücü vardır. Sert görünümlü müşfik insanların, görünümlerini yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır. Neşe yaydığına inanılır.
Zebercet (=Peridot,Olivin): Zümrüt ailesinden bir taştır. Neşe ve dinamizmin sembolüdür. Evhamların giderilmesi, çevreyle iletişimin güçlendirilmesi amacıyla kullanılır. Kıskançlık ve duygusal soğuklukları ortadan kaldırır. Metabolizmayı aktive eder. Kalp,dalak ve ciğerler üzerinde olumlu etkileri mevcuttur.
Zirkon: Huzur ve sükunet taşıdır.  Zihni kuvvetlendirir. Uykusuzluğa iyi gelir. Sindirirm sistemine faydalıdır.
Zümrüt: Kişinin kendine güvenini artırır, yaşama sevinci verir. Doyum duygusunu belirginleştirir. Bireysel ilişkileri güçlendirerek uzun süreli olmasını sağlar. Kadın ve erkekte üretkenliği artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sinir sistemi, kalp ve böbrekler üzerinde etkilidir. Ayrıca göz ağrılarına ve iltihaplara karşı iyileştirici etkisi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder