Cumartesi, Eylül 24, 2011

eski ermeni mezarlari

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, İsveç Stockholm Söderntörn Üniversitesinden Prof. David Gaunt ile Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Kuru Köyü'ndeki inceleme sonrası alınan numunelerin laboratuvar sonuçlarını açıkladı.

Halaçoğlu, laboratuvara gelen kemik parçalarının çevresinden alınan toprak numunelerinin en son ışık gördüğü süre M.Ö 257 ile 597 arası hesaplandığını belirterek, ''Toprak ve seramik analizleriyle ilgili de M.Ö 53-MS 227 yıllarına ait olduğu, üçüncü numunenin ise M.Ö 63-383 yılları arasındaki döneme ait olduğu sonucuna varıldı'' dedi.

Halaçoğlu, düzenlediği basın toplantısında Prof. Gaunt'un söz konusu mezardan numune almamasıyla sonuçlanan incelemede aldıkları toprak, kemik ve seramik numunelerini getirerek Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümünde tahlillerini yaptırdıklarını söyledi. Prof. David Gaunt'un inceleme yaptıkları yerin Roma mezarı olduğunu kabul etmesine rağmen kemiklerin taşındığı iddiasını dile getirdiğini hatırlatan Halaçoğlu, bununla birlikte kendilerinin başta söz verdikleri gibi analizleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

''Bugünkü anlamda düşünecek olursak, bu tarihten aşağı yukarı 1800 sene öncesine ait en yakın zamanı. Dolayısıyla bu şekilde ortaya çıkmıştır'' diyen Halaçoğlu, Prof. Gaunt'un inceleme yapmaya çok sayıda bilim adamıyla geleceğini söylediğini, ancak sonuçta İsveç Asuri Federasyonu'ndan bir üyeyle incelemeye katıldığını aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder