Salı, Şubat 22, 2011

Astroloji Nedir?

Astrolojide kullanılan bilimsel gözlemler, hesaplamalar ve ölçümler birtakım sembolik kalıpların çerçevesini belirlemek için kullanılır. Bu kalıplar üzerinde yaşadığımız dünyanın nasıl oluştuğu konusunda bizi aydınlatırken hayatın sosyal, politik, duygusal ve diğer önemli alanlarını analiz etmemize ve bu konularda tahminlerde bulunmamıza yardımcı olur. Astroloji pratisyenlerinin yüzyıllarca süren gözlemleri ve çalışmalarıyla astrolojinin analitik teknikleri ve yoruma dayalı açıklamalarını kapsayan geniş bir veri tabanı oluşturuldu. Bu bilgilere daha sonra modern astrologlar da katkıda bulundu.
Astroloji sanatı bir yerde sembolik kalıplar aracılığıyla eksiksiz karakter ve ilişki profilleri kurmak ve hayatta karşımıza çıkan genel eğilimleri resmetmemize yardım eder.
Astrologlar insan bilincinin profilini çıkararak bunu deneyimleri tanımlamak için bilimsel veriler olarak kullanır. Bu, gezegenlerin bizi nasıl etkileyebileceğini ya da onların dünya üzerindeki birtakım olaylara psikolojik ve sosyal açıdan etkileyen bir saatin tik takları gibi işleyen düşüncelere dayanmayan yoruma açık bir süreçtir. Astroloji gücünü yüzyıllar süren gözlem ve araştırma birikiminden alır. Günümüz astrologları matematik ve fen bilimlerinden toplanan bilgilerden de yararlanarak bu büyük birikimi psikoloji veya ekonomiyle ilgili profiller yaratmak için kullanır.

Her şey birbiriyle bağlantılıdır
Astroloji derin ve geniş bir alanı kapsayan bir temele dayanır. Astrologlar kainattaki her şeyin birbirine çok derin bağlarla bağlı olduğuna inanır. Dünya ve dünya üzerinde yaşayanlar, bir vücut ve hücreleri gibi birbirine bağlıdır. Astrolojinin ruhani yanı bize bilinçli olarak bu dünyanın anlamını ve bu anlamı hayatlarımıza uygulayışımızı gösterir.
Geniş bir perspektifte ele alındığında astroloji sanatı güçlü sembollerin anlamlı bir şekilde yorumlanmasıyla ilgilidir. Görünüşte karmaşık ve birbiriyle alakasız gözüken olayların doğru bir astroloji bilgisi çerçevesinde aslında bizimle direk bağlantılı olabileceği ve bunların bize günlük hayat deneyimleri olarak dönebileceği ortaya çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder