Pazar, Temmuz 17, 2011

TRM42 OMNİTRON Alan Tarama Cihazı



Alan tarama cihazı göndermiş olduğu özel ohm sinyalleri ile 300 mt. mesafe içersinde bulunan maden, metal ve boşlukların oluşturduğu manyetik alanları yakalayarak antenleri o yöne doğru yönlendirir.
1- Özel olarak gönderilen ohm sinyallerini maden, metal ve boşluk frekanslarını havadan antenlerin yardımı ile toplayan cihazdır.
2- Metal, maden ve boşluk frekanslarını havadan yakalayan algılayıcı antenler
3- Şarz Aleti
4- Şarz cihazı ve anten takma yeri

TRM42 OHMNİTRON CİHAZIN KULLANIMI

1 - Açma kapama düğmesini cihazın sesini hafif duyacak şekilde açınız.
2 - Ayırım düğmesini ALTIN aramak için altın GÜMÜŞ aramak için gümüş BOŞLUK için boşluk lambasını yakacak şekilde çeviriniz.
3 - Çift kişilik arama antenlerinin soketini cihazınız üzerinde bulunan yerine takınız.
4 - Anten çubuklarını hareket kabiliyetini kısıtlamadan birbirini itmeden ve çekmeden serbest bir şekilde karşılıklı olarak tutunuz.
METAL TESPİTİ (Altın ve Gümüş)


Şekil 2.
Anten çubukları şekilde görüldüğü gibi yukarı doğru hareketlenirse, metal ya sizin arkanızda veya karşınızdakinin arkasında demektir. Bu durumda duruş şeklini değiştirerek tekrar tutun.

Şekil 3.
Anten çubukları şekildeki gibi hareketlendiyse metal sağ istikamette ve ilerde demektir. Bu işlemi çubukların şekli değişene kadar sağ ve sol yöne doğru yürüyünüz.

Şekil 4.
Metalin üstüne geldiğinizde anten uçları size şekilde görüldüğü gibi baklava dilimi oluşturacaktır.

Şekil 5.
Cihazın ayrımı boşluk lambası yakacak şekilde ayarlayıp arama işlemini metaldeki gibi yapınız.Cihazınız bir boşluk tespit ederse antenler sizi yönlendirecek ve boşluğun üzerine geldiği zaman şekildeki gibi anten uçları dışa doğru açılarak gösterecektir.

1 yorum:

  1. cihazın birleşme noktasındaki yuvarlak daireler üst üste gelirse vede aşağıya çekerse tam bütün halinde anlamı nedir acaba.malın üstündemiyiz anlamı

    YanıtlaSil