Salı, Mayıs 31, 2011

DEFİNE İŞARETLERİ

Aile Putu
   
 
Topluca yapılan yemin işaretidir.İstavroz da denilir, tüm kolları eşitse gömü bulunduğu kayanın altındadır, eşit değilse farklı olan kolun baktığı yönde araştırma yap.
Asil aile mezarı da çıkmaktadır. çevresinde doğal yapıya aykırı unsurlar aranmalıdır.
Akrep


İşaret çözümünde yapılan figüranın özelliklerini iyi tespit etmemiz gerekir.Akrebin özelliklerinden biri zehirli ve tehlikeli oluşudur. Bu nedenle bulacağımız definede ya tuzak var yada gömünün üstüne zehir dökülmüştür. Bu tür kazılarda dikkatli olmak gerekir.Çok zor ve büyük iş gücü ile bulunabilecek definelerdendir.definesi yakınlarında bulunan gölet ,su kuyularının veya yeraltı mahzenlerin içindedir. Eğer akrep mağa içinde ise gömüsü mağaranın en kuytu ve dip yerlerinden olur.
Ayak İzi

Ayak durmak yada yürümek anlamına gelir.Durmak ve olduğun istikamete bakmak anlamına da delir. Ayağı parmak uçları yön verir.Yerde sabit kayada ise, ayağını bu işaretin içine koy sağ ayak ise sağına bak, sol ise soluna bak, ufak bir yığma yada çukurlaşmış bir yer bulmaya çalış.
İki ayağında bu işaretin içine koy dur. Görüş istikametinde değişik ne var onları tespit et
Baklava Dilimi

Bayan Mezarıdır Çevresinde İtinalı Bir Araştırma Yapmak Gerekir.
Balık



 İşaret çözümünde ifade olarak kullanılan figüranların özellikleri çok önemlidir. Akarsu ve yada göl kenarlarındaki kayalarda bulunur.dikkat edilecek hususlardan biride zaman içinde göl yada akarsu kurumuş olabilir.balık su içinde yaşar tehlike anında suya dalar. 
Balık kesin olarak define işaretidir.
Mahzen içinde harita var.
Baktığı yön ve uzunluğu önemlidir.
Uzunluğunu ölç bir santimi bir adım olarak kullan. balığın baktığı yöne doğru git.adımlarınızın bittiği yerde mahzen girişi ara.
Binek Taşı


Binek taşı olarak bilinir. binek taşına otur karşıda gözüken kayalıklarda 2. bir işaret daha bulmaya çalış.
Binilmiş At



Atın yada binicinin baktığı yön önemlidir. Bakılan yönde binek taşı aranmalıdır.define taşın altındadır.Atın kuyruğu kalkık ise kuyruk yönüne doğru değişik bir şey ara müjdesi kolay bir yerdedir. Ata binmiş insan figürün elindeki eşya define için bir nişanedir dikkatlice incelenmesi gerekir.
Çakıl Yığınları


Genelde mezardır.gömü olma ihtimali neredeyse yoktur. Bizim önerimiz bu tür mezarlara karışmamanızdır. Bu tür yapı tarafımdan defalarca tecrübe edinmiştir.
Çarık

Çarık yada ayakkabı şekli:Ayak uçunun baktığı yönde 10 metre kare kadar bir alan içinde ikinci bir işaret daha bulun. eğer yoksa çarığın bulunduğu kayanın altına ucun baktığı yönde çalışınız.
Çekiç

Taş oymacılığı ile uğraşanların el aletlerini simgeler.döv, vur, kır anlamına gelir. Bazı açıklamalar kırılacak bir işaret denilse de sakın bunlara inanmayın, işareti yok etmeyin, siz bulamazsanız mutlaka bir başkası gelip bulacaktır, nişaneleri yok etmekten kaçınınız . “Bana yar olmayanı, başkasına yar etmem bencilliğine kapılmayınız.Çekicin sap kısmını ölç ve aynı istikamete doğru adımla 1 santim bir adım, bir adım ise 72 yada 78 cm’ ye isabet eder.
Çiçek

Eksik olan bölümü yakın kaylar üstünde ara ve bulunduğu kayanın altında dikkatli bir araştırma yap.
Çıkılan Merdiven


Defineye merdivenle çıkılarak bulunur anlamına gelir Basamakların küçük olanın bulunduğu yönünde iyi bir araştırma yapmak gerekir.
Çıplak Kadın

Bir resim topluluğu içinde bulunan çıplak kadın resmi kesin definedir.Dikkat edilecek unsurlar, kadının baktığı yer ile ellerinin şeklidir duruşudur.
Kraliçe yada statüsü yüksek bayanın mezarıdır, takıları ayrı bir oda içinde bulunabilir mezar bulunduktan sonra takılar yoksa mutlaka mezar odasının yan duvarları iyice kontrol edilmeli. 
Civcivli Tavuk




Bazı insanlar müjdesi tavuğun içindedir deseler inanmayın sakın kırmayın bu tür hatayı işlemeyiniz. Aslında defineye ait Bölge belirleme işaretleridir. ve kesin definedir.Tavuğun 21 metre önünde gömüsü ana kayaya saklanmıştır ana kaya dikkatlice incelenmelidir.
Tavuğun sırtındaki civcivin baktığı yönde ana kaya içinde definesi saklanmıştır. ana kaya yoksa tümsek gibi bir şey arayınız
Dama Taşları

Dama taşları olarak bilinen bu figür. Matematiksel bir hesaplama gerektirir.kesin çözülmüş bir sistem değildir.
Değirmen Taşı


2 metre kadar altına bak
Delikli Kaya

Güzel bir nişane olup rahat bulunabilecek bir gömüdür.Bakmak anlamına gelir. Bak bul demek istiyor.Kendisinden sonra mutlaka bir yada 2 işaret daha bulunması gerekir. Gözünü deliğin büyük olan yani geniş olan tarafında bak. Türbinden bakıyormuşsun gibi bir durumdur.gözünün gördüğü alanı iyice incele işaretli bir kaya, çukurlaşmış bir yer yada tümsek gibi bir yer bulmaya çalış. bulacağın herhangi bir nişane definenin saklandığı noktadır.
Deve

Oyma yada kabartma deve resimleri kesin definedir. ileri doğru git anlamına gelir,üstte bulunan murç işareti zaten yönü vermektedir.Genelde ortalama olarak 40 ila 50 adım ilerisinde ikinci bir nişane işareti daha aranmalıdır.
Duran Deve : gömüsü olduğu yerdedir. kalın ve büyük olan ayağın baktığı yön dikkate alınır.Deve yüklü ise konaklama yeri ara (pınar,çeşme han gibi)
Mağara içinde deve varsa definesi mağara içindedir.
Oturan deve: definesi bataklık, kayaya yada mağaraya gömülmüştür
Dirgen


Dirgen bir tarım aletidir.harman gibi düz bir alan yerde araştırma yap, düz bir kaya varsa tam o noktaya yönel. Unutmayın gömüler neredeyse hepsi kaya içine saklanmıştır, önce kaya ve kaya altlarını kontrol ediniz.Eğer böyle bir kaya yoksa o zaman toprak üstünde ya çukur bir yer yada tümsek gibi bir yer arayınız, tümsek ufak çakıl yığını olacaktır.Dirgen derecesi kral gibi olmayan bir idarecinin gömüsü yada mezarıdır. sap kısmını ölç 1 cm bir adımdır. Sapın baktığı yöne doğru git Ve bu alan içinde araştırma yap.
Doğan 

Doğan yada şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmiştir. avını yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer.Büyük ihtimalle eşkıya yada savaş gömüleridir.Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olur. baktığı istikamet önemlidir.Şahin yada doğan avını nasıl yiyiyorsa bizde o şekilde gömüyü aramamız gerekir.yani ayakların altına bakacağız. sonuç alamazsak baktığı yönde araştırma yapacağız. Kesin define işaretidir. Tuzakları göz ardı etmeme.
Ejderha



Korku sembolü olarak kullanılmıştır. dinozor yada ince kertenkele şeklinde verilmiştir.Bu tür hayvanların gömüsü kendisidir. gerdanlığı sağlamsa malı alınmamış demektir.   



El eşkiya şunun bunun işareti denilse doğru değildir. Elin yapılım tarihi 957 yıllarıdır. O yıllarda Anadolu Grek kültürü hakimdi Eski yunanlara ait bir işarettir.El yemin içme işaretidir. Gömü yapanlar topluca yemin ettiklerini ifade eder. onlarca insan günlerce çalışarak yaptıkları bir gömüdür zor bir gömüdür. hakkında çeşitli yorumlar yapılmakta oda elin yanında bulunan muhtelif işaretlerden kaynaklanmaktadır. Elin yanındaki işaretler size yön ve derinliği gösterir.
Elin yanında bulunan işaretler çözümü verir. Bu elin yanında hac var ok var, ok yön verir kanatları ölçmek gerekir.kanalar farklı ise farklı olan tarafa fark kadar git eşitse 70 adım kadar geriye doğru say , hac var mezar var o zaman kaya mezarı aramak gerekir. yada bu elin baktığı yönde tepe üstünde büyük bir tümülüs de olabilir. Gömüsü kolay alınacak bir Elin üstünde istavroz varsa gömü elin bulunduğu kayanın altındadır. Elin yanında hiç bir işaret yoksa Elin 65 adım alt tarafında kaya mezarı ara eğer varsa vazgeç.
El boş bir arazide dikili bir kayada ise kapak var demektir. o zaman bu kayanın altında bir kapak taş aramak.
Eyer


Eyere bin karşına bak dikkatini çeken yüksek bir kaya olacak bu kayanın tepesine çık balyoz ve murçla kapağı kaldır güzel bir define seni bekliyor.
Göz

 Bakmak anlamına gelir
Karşıya bak yüzeyde orijinali bozulmuş nesneler ara
                     
           
Güvercin



Kadın ziynet eşyasını simgeler. gömü güvercinin içinde deyip bu eseri tahrip etmeyiniz. Defineci arkadaşlar lütfen biraz bilinçli olmaya çalışalım hiç bir işaretin kırılmasına izin vermeyelim ve kırmayalım hiç bir işaretin içinde define olmaz sizi öyle yönlendirenler sizi aldatıyorlar.Uçan Güvercinin uçtuğu yönde hemen önünde araştırma yap,istavroz varsa gömü mağara içindedir, mağarayı bulmak için yakınlarında ikinci bir istavroz daha bulunmalıdır, ikinci istavrozun bulunduğu kaya mağaradır.[
Makas
 
Kesişen yol yada kesişen su kavşak anlamına gelir,çevresinde kesişen yol veya akarsu varsa bunların çevresinde yüzey araştırması yapılmalı
Mumya
                       

Çevresinde yüzey araştırması yapın mumyalı mezar var. İçinde nasip ve kısmet ne ise o çıkar. Boşta olabilir.
Murç
Kayalarda veya taş zeminlerde veya çeşmelerde bulunan ufak delikçikler gibi sıralı ve belli bir sayıya hitabeden murç izleri şu şekilde yorumlanır




Bu tür düzenekler Frig,Roma Bizans medeniyetlerine aittir.Sayma sistemidir.

Her bir murç izi bir adımdır.Batı yönlerine doğru adımla ve değişik bir kaya bulmanız gerekir. unutmayın define işaretleri tek başına olmaz mutlaka ikinci yada üçüncü işareti de bulmanız gerekir.

Yada bölgede mezarlık alanı vardır iyi bir yüzey araştırması yapılmalı.
Nal İşaretleri



Yakınlarındaki kayalarda ikinci işaretli kayayı bul ve bu kaya etrafında araştırma yapınız



Yakınında üstünde ağaç işareti bulunan bir işaretli kaya bul ve bu kaya etrafında araştırma yapınız



Yakınında üzerinde üçgen bulunan işaretli kayayı bul ve etrafında araştırma yapınız



Yakınında içindeki işaretli kayayı bul ve bu kaya etrafında araştırma yapınız



Yakınında İçindeki işaretli kayayı bul gömü mağarada içinde



4 Yakınında araştırma yapınız

Ok işaretleri




Definecilikte ok sembölü de önemlidir, bir veya birkaç tane ok sembolü görülebilir
Öküz


Birbirine bakan iki buzağı .Kesin define işaretidir

Bir birine bakan 2 tane buzağı(öküz) definesi ayaklarının altındadır.Değerli bir gömüdür.
Papatya
Asil bir bayan mezarı, Burada yeri gelmişken izah edelim sert figürler erkek, yumuşak ve süslü çiçekli figürler bayan mezarını izah eder. çevresinde yığma aranmalıdır.
Papaz


Papazın boynundaki madalya,baktığı yada işaret ettiği yön önemlidir.
İtinalı bir çalışma yapılmalıdır.
Saksılı Çiçek 


İşaretin olduğu alanda çok yakın yerlere veya altına bakınız

25 adım ön tarafından doğal yapıya aykırı nesneler aranmalıdır
Tavuk
 
    [/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t]
İşaret çözümünde en önemli unsurlardan biri, yapılan figüranın özellikleridir

Tek tavuk baktığı yön önemlidir. Baktığı yönde işaretli kaya varsa kayanın altına bak, tümsek varsa burayı kazı, çukur varsa çukuru kazı ip uçları bunlardır. 
Terazi

Esnaf yada tüccar gömüsüdür,Gömü değerlidir

Her iki kefesi eşit değildir, gömü kefesinin ağır olan kefenin bulunduğu taraftadır.Kefeler eşit gibi görünse dikkat edilecek nokta terazinin ibresi(dili) size fikir kazandırır. Dil hangi tarafa meyilli ise o tarafta araştırma yapınız
Topal Ayı [/t][/t][/t]

Eşkıya işareti olarak bilinmektedir, Aslında bu işaret net olarak çözülmemiştir aşağıda yazacaklarımız net yorumlar değildir.

Definesi mağara içinde. önce ayının topal olan ayağını bulunuz ayak yakınlarından mağara mahzen işareti arayınız.
Üçgen
Açıları ayrı ayrı ölçün, açılardan biri mutlaka farklıdır. fark kadar, farklı olan açının baktığı yönde araştırma yapınız
Yılan
Yılanlar çözülmesi en zor işaretlerdedir, yılanın işareti şudur deyip geçemeyiz tecrübe ister yerinden görmek ve alanı iyice araştırmak gerekir.biz burada sadece ip ucu vermekle yetineceğiz.

Kafaların ortasında ya kare oyma yada istavroz bulunur. Her ikisi de kesin definedir, çevresini uzman biri tarafından iyice aranmalıdır. Planlı ve tuzaklı zor bir gömüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder