Salı, Mayıs 31, 2011

tümülüslerde kaplumbağa işareti ne demektir

DUA-CİN--BÜYÜ-TILSIM-SİHİR-NAZAR-MUSKA-YILDIZNAME-HALÜSÜNASYON-DUA NEDİR-TILSIM NEDİR-TILSIM ÇEŞİTLERİ-BÜYÜ NEDİR-BÜYÜ ÇEŞİTLERİ-SİHİR NEDİR-SİHİR ÇEŞİTLERİ-BATIL İNANIŞLAR-CİN MUSALLATI NEDİR-DİNİMİZ İSLAM-ŞİFALI BİTKİLER-SAĞLIKLI YAŞAM-ASTROLOJİ-GİZEMLİ İLİMLER-İSLAMDA BÜYÜ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-DEFİNEDE BÜYÜ VE TILSIM-CİNLER VE GİZEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SİTESİ...

Tümülüs:
Toplum içinde yaşamış idareci din adamı ve  bunların ailelerine ait mezarlardır.İnançlarına göre ölenin eşyaları ile  birlikte gömüldükleri için soygunlara karşı bu yapıyı inşa etme gereği  duymuşlardır.Yüzlerce insanın aylarca çalışması sonucu oluşturulan bu anıt  mezarlar, soygunu önlemek amacıyla birçok katmanlardan oluşur. Standart bir  yapıya sahip değildirler.İnşa edilen arazi yapısına göre değişiklik  gösterirler.Bir veya birden çok mezar odaları yer almaktadır. Birden çok mezar  odası olan tümülüslerde giriş tünelleri yer alır.

Tümülüsler Anadolu  piramitleridir. Anıt ve kutsal mezarlardır. Rast gele kazı yaparak yok  olmalarına neden olmayın, tarihi dokuyu yok etmeyelim.











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder