Pazartesi, Haziran 27, 2011

Burçların Sembolleri ve Anlamları

Burçlarımınız sembolünün de birer anlamı varmış meleklerim.Buyrun bakalım okuyun ve sizler de öğrenin. Burçların Sembolleri ve Anlamları

KOÇ

Koç'u simgeleyen boynuz figürü cesaretin ve atılganlığın simgesidir. Öncü ve lider ruhlu Koç Zodyak'ın ilk burcu olması nedeniyle de yeni başlangıçlar ve doğuma işaret eder. Tek bir noktadan açılan bu boynuz figürü, başarı ve zafere sıfırdan ulaşmaktan haz alan Koç'u iyi bir şekilde temsil ediyor.

***

BOĞA

Boğa burcununun anahtar kelimesi olan 'süreklilik' bu figürde çember ile anlatılmış. Yaptığı her işte süreklilik arayan ve günübirlik hevesler peşinden koşmayan Boğa bu figürdeki boynuzlar gibi dış dünyaya tümüyle açılır ve sevdiklerini kucaklar. Boğa için dostluk ve koruyuculuk herşeyden önde gelir. Süreklilik ve dost canlısı oluşunu bir arada değerlendirmek gerekirse; Boğa burcunun gündelik ilişkiler ve dostluklardansa, senelere yayılan sağlam arkadaşlıklar peşinde koştuğunu söyleyebiliriz. Bu özelliği kariyer içinde geçerlidir, "Kısa sürede ne kadar çok kazanırım?" sorusuyla değil "Bu işi ne kadar uzun süre başarılı kılabilirim?" sorusuyla hareket eder.

***

İKİZLER

Üstün zekalıların burcu olduğu bilinen İkizler burcunun bu figüründe öncelikle göz çarpan öğe tabi ki İkiz birer öğe. İkizler burcu her ne kadar çift karakterli ve dengesiz diye algılansa da aslında ikizlerin bu ikiğ açıdan olaylara bakış özelliği ona ayakları yeresağlam basan dengeli bir duruş vermiştir. Zemine bu kadar tutunarak oturan bir figür ile anlatılması da bundandır. Diğerleri olayları tek bir açıdan değerlendirip fevri kararlar alırken ikizler olayları iki farklı açıdan görebilme ve değerlendirebilme yeteneğine sahiptir.

***

YENGEÇ

Yengeç insanları duygusallıkları ile bilinirler. Yengeç'in duygusal oluşunun sebebi diğer insanlardan beslenmesidir. Hem çevresindekilerin ruhunu kendi güzellikleriyle besler hem de ihtiyacı olan enerjiyi yine sevdiklerinden alır. Bu nedenle Yengeç'i simgeleyen figür, karşılıklı bu ruhsal alışverişi anlatacak sarmal bir figürdür.

***

ASLAN

Enerjisini Güneş'ten alan Aslan bu enerjiyi diğerlerinde tıpkı bu şekildeki gibi yayar. Liderlik özelliği aslında Güneş'ten aldığı enerjiyi insanlara aktarmasıdır. Yoksa Aslan'ın lideriniz benim gibi duruşu yoktur o sadece birinci elden aldığı bu yoğun enerjiyle etrafındakilere ışık saçar ve bu ışıkla yol göstererek diğerlerinin hayatını kolaylaştırır.

***

BAŞAK

Merkür gezegeni tarafından yönetilen Başak'ın düzen ve tertip ilkeleri bu sembolde orantılı kavisler olarak yer bulmuştur. Her ne kadar bu kavisler iniş ve çıkış gösteriyor gibi dursa da Başak'ın yükselişe ve başarıya giden yolda ne kadar sağlam adımlar attığının ve ara ara durup mevcut durumunu analiz ettiğinin simgesidir. Başak, başarı yolunda bile "ben oldum" demez, her zaman kendini gerçekçi değerlendirir ve daha iyisini nasıl yapabileceğine bakar.

***

TERAZİ

Dengenin ve adaletin timsali Terazi ve ona tam anlamıyla uyan bir sembol. Sembole bakıldığında anlaşılacağı gibi Terazi geniş bir alana yayılıp ağır bir duruş sergiler dışardan bakanlar da onun kolay kolay devrilmeyeceğine ikna olurlar. Bu özelliği sayesinde insanlar hayatlarında mutlaka en az bir Terazi olsun isterler çünkü Terazi kötü günlerde sizin dengenizi sağlamanıza yardım eder, sağlam duruşu ve olgun tavrıyla adeta elinizden tutar ve düşmenize izin vermez.

***

AKREP

Akrep burcu ismini payaştığı hayvan türünden çokca özellik almıştır. Bu sembolde paylaştıkları kuyruk gibi... Düşmanına karşı acımasızdır, size "Dünya senin etrafında dönmüyor" diyebilecek nadir burçlardandır. Hakettiğinizi düşündüğünüz ilgiyi ondan alamayabilirsiniz. Ama tüm bunlar asla Akrep'in vijdanından şüphe etmenize sabep olmamalı. Çübkü yine bu sembolde görüldüğü gibi ilgisi dağınık gözüken Akrep aslında sizin bilmediğiniz kıvrımlı bir yol üzerinden emin adımlarla gidiyor demektir. Onun ne zekasından ne de iyi kalbinden şüphe etmemelisiniz.

***
Değerli Misafirimiz, Bu konuya ait diğer resimleri görebilmek için ÜYE OLUNUZ

YAY

Okçuluk öncelikle kendine güven ister, yayın sembolize edildiği bu ok işaret de konumlandığı yay içerisinde emin ellerde olduğunun bilincindedir. Yay e ok arasındaki bu bağımlı ilişki Yay ve diğer burçlar arasındaki ilişki gibidir. Herkesin Yay'ın yaşam sevincinde, özgüveninden öğreneceği çok şey vardır. Yay'ın da aynı şekilde yaşam sevincini katlayarak çoğaltabilmek için, hikayelerini anlatıp aslen kendini neşelendirmek için başka insanlara ihtiyacı vardır. Yay dışardan kimseye ihtiyaç duymaz bir özgüvene sahip gözükse de yalnız kalmak onun için katlanılmaz bir durumdur.

***
Burçların Sembolleri ve Anlamları

OĞLAK

İsmini aldığı hayvan türü gibi kararlı ve emin adımlarla yürüyen Oğlak'ın bu sembolde daha keskin virajlarla nalatılmasının sebebi şu; Oğlak hayatını iki evre olarak yaşıyor ve genç oğlaklar ile yaşlı Oğlaklar arasında ciddi farklar görülüyor. Gençken daha tedirgin ve güvensiz olana kovalar yaş ile birlikte daha emin adımlar atan ve bu haliyle güven veren insanlara dönüşüyorlar. O ürkek çocukların nasıl olup da bu kadar kararlı ve tutarlı adamlara/kadınlara dönüştüğüne inanmak güç gelse de Oğlaklar diğerlerini şaşırtmaya bitmeyen gelişimleri ile devam ediyor.

***
Burçların Sembolleri ve Anlamları

KOVA

Kova deyince bir durmak gerekiyor burcun adını andığınızda bile onda farklı bişieyler olduğunu hissedebiliyorsunuz. Bu nedenledir ki Kova sadece bir deniz dalgası ile sembolize edilmiş. Daha ne olsun değil mi? Deniz dalgası kadar anlaşılmaz, deniz kadar derin, deniz kadar engin, deniz suyu kadar milyon bileşenden oluşan bir burç. Asla bir Kova için "çok iyi tanırım onu" diyememeniz bundandır. O kadar açık sözlü olmasına rağmen derinlerde bir yerlerde bambaşka şeyler olduğunu da hissettirir size. Ama düşman bile seçeceksiniz bir Kova'yı tercih edin çünkü o düşmanına bile adil davranır ve asla düşmesine izin vermez.

***
Burçların Sembolleri ve Anlamları

BALIK

Balık burcu bu simgede de anlatıldığı gibi diğer insanlarla bir köprü kurmadan yaşayamaz. Gerek konuşarak, gerek dokunarak diğer insanların ne düşündüğünü, ne hissettiğini öğrenmek isteği içindedir. Duygularını rahatlıkla belli etmesinin asıl sebebi karşısındaki insanı da rahatlatarak onun da açılmasını sağlamaktır. "Balık burcu sulugözlü olur" dediklerinde artık bir kez daha düşünün! O aslında size ağlayarak, sizin duygularınızı ona açmanıza öncülük etmiş olur çünkü artık bilirsiniz ki karşınıda sizi yargılayacak biri yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder