Pazar, Haziran 19, 2011

HOBİ NEDİR HOBİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR

İnsanların normal yaşantısında zevk için uğraştığı, bir başka deyişle hayatında yapmak zorunda olduğu şeylerin dışındaki eğlenceli, mutluluk verici ve zevk verici işlerle uğraşmasına kısaca hobi denilmektedir.
Hobinin Faydaları

Hobi insanların hayatına renk katmakla beraber hayatını daha yaşanılır kılar, mutlu bir hayatı olmasını sağlar ve pozitif duygular saçar.Ayrıca bu hobiler kişinin kendisini tanımasına da büyük katkılar sağlar ve kendini ifade etme özelliği sağlar.

Hobi sahibi olmayan insanların yaklaşık %40 ‘ı hayatlarını mutsuz bir şekilde geçirdiği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda.
Hobi Çeşitleri

Keyifli bir uğraş olan hobi arasında bir çok uğraşı sayabileceğimiz gibi sizinde kendinize özgü bir hobiniz olabilir ve yeni bir hobide geliştirebilirsiniz.Habi çeşitlerinden bazı örnekler;
Koleksiyonculuk Hobileri

Para koleksiyonculuğu, pul koleksiyonculuğu,çeşitli taşları toplama vb.
El Beceri Hobileri

el becerisi gerektiren iş ve uğraşalara da ahşap oymacılık, örgü ve nakış türleri ve resim sanatları vb.
Spor Hobileri

Futbol maçları, yürüyüşler, yüzme vb.


HOBİ ÇEŞİTLERİ
  
Hobi çeşitleri nden bazılarını sıralamak gerekirse: koleksiyonculuk, oyunlar, açık hava aktiviteleri, sahne sanatları, yaratıcı hobiler , yemek yapmak, bahçecilik, vb.dir.
Koleksiyonculuk , koleksiyoncunun ilgi alanına göre bazı belirgin parçaları toplamasıyla gerçekleşir. Bu gibi koleksiyonlar genellikle çok organize, dikkatlice saklanan ve oldukça gösterişli sergilenen bir biçimde uygulanır. Koleksiyoncunun ilgi alanına bağlı olarak hemen hemen her şeyin koleksiyonu yapılabilir. Koleksiyonu yapılan malzemeler, koleksiyoncunun bütçesine göre de değişmektedir. Örneğin bir pul koleksiyon u yapmaya ancak bütçesi yeten bir koleksiyoncunun, spor araba koleksiyonu yapması mümkün olmayabilir. Hobi setlerinin arasında çocuklar için hazırlanmış olanları da bulunmaktadır. Çocuklar yaşlarına uygun olan ahşap oyuncakları boyayabilirler, kumaştan hayvan modelleri kesip dikebilirler, hamurlardan şekiller yapabilir, origami sanatı nı öğrenebilirler. Bu hobi setlerinin içerisinde ihtiyacı olan tüm malzemeler bulunur ve sağlığa zararsız haldedir.

Bahçeyle uğraşmak da hobiler arasında yer almaktadır. Belirlenmiş bir zemin üzerinde bitkilerin büyütülmesini hedefleyen bahçecilik, evlerin bahçelerini düzenleme şeklinde olur genellikle. Bahçelerin, tipik olarak evlerin dış bölümünde ve çevresinde olmasına rağmen, nadiren de olsa evlerin teraslarında, balkonlarında hatta içlerinde bile olabilir. Bahçeciliğin etkin ve daha zevkli yapılabilmesi için bu iş için uygun hobi setleri kullanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder