Pazartesi, Ocak 24, 2011

Büyü Bozma

Literatürde yapılacak küçük bir tarama ya da sözün gelişi google’ da yapılacak ‘büyü bozma’ araması yüzlerce büyü bozma formülünü önünüze serecektir. Tuhaf değil mi: aynı kaynaklar en fazla yedi sekiz farklı büyü örneği verirken, yüzlerce büyü bozma formülünü sayfalarına taşıyabilmektedirler.
Peki neden?
En iyimser tahminle, nedeni cehalettir. Yine de bir web sayfası hazırlayıp bu konuda iddialı olabilecek kadar kendine itimat eden birisinin büyü türlerinde bu kadar kısır, ama formüllerde bu denli engin olması ziyaretçilerin dikkatinden kaçmamış olmalıdır.
Büyü bireye bir saldırıdır. Evet, burnunuzun üstüne gelecek bir yumruk onu kanatacaktır. Ama her yumruk mu? Değil elbette: şiddeti ya da isabet ettiği yer, hatta geldiği yöne ve elbette kişinin metabolizmasına göre farklılık arz edecek bir durumdur bu. Tıpkı sofra başında birinin ‘acı’ diye elinden attığı sivri biberi, diğerinin ‘şimdi acı mı bu’ diyerek karsısındakini küçümsemesi ya da alaya alması gibi.
Kısacası büyü, terkibi uyarınca görecelik arz eden, farklılığını yapılan kişi, yapılmasını isteyen kişi ve yapan kişiye göre ortaya koyan, somut bir dayanağı illede olması gereken bir uygulamadır.
Bu nedenle büyü bozmak için her şeyden önce sirayet eden büyünün terkibinin ne olduğu tespit edilmelidir. Bu terkip hem çözüm yollarını hem de çözüm aşamalarını ortaya koyacak temel kıstas olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder