Çarşamba, Mayıs 11, 2011

hobiler nelerdir

HOBİLER NELERDİR

ŞİTLERİ NELERDİRDEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DUA SIRLARINDA

Hobiler çok çeşitli şeylerden oluşan insanların vakit geçirmek için aynı zamanda keyif ve zevk alarak yaptıkları uğraşılarıdır.







Hobi Çeşitlerine örnek Olarak Sayabileceklerimizin Başlıcaları;

* Amatörce Balık tutmak,

* Ahşap işleri ile uğraşmak,

* Avlanmak,

* Maket yapmak ( bir çok çeşidi ile uğraşmak)

* Hayvan beslemek,

* Pul koleksiyonculuğu yapmak (Filateli),

* Bulmaca çözmek  

* Eski kağıt para yada bozuk para koleksiyonculuğu yapmak (Numizmatik),                      

* Çiçekler dahil bahçe işleri ile uğraşmak

* Eski plakları toplamak,                                                

* Ebru sanatı gibi kurslara katılmak ve Yapmak

* Örgü Örmek,  Nakış Yapmak,  Oya İşlemek,

* Resim yapmak

* Fotoğraf çekmek

* Cam,tahta yumurta gibi nesneleri desenlemek ve boyamak

* Takı çalışmaları                                                          

*  Hat çalışmaları

* Ev döşemek,

* Posta Kartları Biriktirmek,

* Çamur ve Seramik Şekillendirmek ve desenleyip Boyamak,

* Heykelcilik işleri ile meşgul olmak,

* Vitray Çalışmaları ile meşgul olmak,

* Minyatür Sanatı ile meşgul olmak,

* Deri işlemeciliği ve boyama teknikleri ile meşgul olmak,



Hobi sınıfına giren uğraşlardır. Tabi daha bu listeye alamadığımız bir çok hobi türü de vardır.

HOBİ ÇEŞİTLERİ
 
Hobi çeşitleri nden bazılarını sıralamak gerekirse: koleksiyonculuk, oyunlar, açık hava aktiviteleri, sahne sanatları, yaratıcı hobiler , yemek yapmak, bahçecilik, vb.dir.
Koleksiyonculuk , koleksiyoncunun ilgi alanına göre bazı belirgin parçaları toplamasıyla gerçekleşir. Bu gibi koleksiyonlar genellikle çok organize, dikkatlice saklanan ve oldukça gösterişli sergilenen bir biçimde uygulanır. Koleksiyoncunun ilgi alanına bağlı olarak hemen hemen her şeyin koleksiyonu yapılabilir. Koleksiyonu yapılan malzemeler, koleksiyoncunun bütçesine göre de değişmektedir. Örneğin bir pul koleksiyon u yapmaya ancak bütçesi yeten bir koleksiyoncunun, spor araba koleksiyonu yapması mümkün olmayabilir. Hobi setlerinin arasında çocuklar için hazırlanmış olanları da bulunmaktadır. Çocuklar yaşlarına uygun olan ahşap oyuncakları boyayabilirler, kumaştan hayvan modelleri kesip dikebilirler, hamurlardan şekiller yapabilir, origami sanatı nı öğrenebilirler. Bu hobi setlerinin içerisinde ihtiyacı olan tüm malzemeler bulunur ve sağlığa zararsız haldedir.

Bahçeyle uğraşmak da hobiler arasında yer almaktadır. Belirlenmiş bir zemin üzerinde bitkilerin büyütülmesini hedefleyen bahçecilik, evlerin bahçelerini düzenleme şeklinde olur genellikle. Bahçelerin, tipik olarak evlerin dış bölümünde ve çevresinde olmasına rağmen, nadiren de olsa evlerin teraslarında, balkonlarında hatta içlerinde bile olabilir. Bahçeciliğin etkin ve daha zevkli yapılabilmesi için bu iş için uygun hobi setleri kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder