Cuma, Mayıs 27, 2011

NERELERE ALTIN SAKLANDIĞININ ÖĞRENİLMESİ

EVLERDE NERELERE ALTIN SAKLANDIĞININ ÖĞRENİLMESİ İÇİN BU OLAY GERÇEKTİR Bulgaristan`dan Türkiye Merkez Bankası`na Gönderilen 260 Milyon Doların 21 Yıldır Kendisine Ödenmediğini İddia Ediyor Filmlere Konu Olacak Olaylar Dizisi 1982 Yılında Başladı.
Bulgaristan Hükümeti `Ülkede Bulunan Yerli Ve Yabancı Kişilerin Sakladıkları Hazineleri Bildirmeleri Kaydıyla Servetin Yüzde 25`İni İade Edilmesini Sağlayan` Bir Kanun Çıkardı.
Kanun, Ülkede Yaşayanlardan Ziyade Türkiye`Ye Göç Etmek İsteyen Türkler`İn Yüzünü Güldürdü. Etnik Baskılardan Bunalan Ve Soluğu Türkiye`De Alan Çok Sayıda Türk, Bulgar Hükümeti’ne Bildirimde Bulunarak Servet İadesi Aldı.
Servet Beyanında Bulunan İlk Kişilerden Biri Olan Ahmet Akar İse Çeşitli Sebepler Nedeniyle Yüzü Gülmeyen Kişiler Arasında Kaldı. Geçimini `Emekli Maaşı` Ve Önceleri Otobüs Bileti Satarak Sağlayan Akar, Şimdi Hasta Ve Sadece Emekli Maaşına Bakarak Milyon TL’lere Kavuşamamanın Öyküsünü Şöyle Özetledi:
Balkan Savaşı Sırasında Göç Eden Hacı Bekir İzzet, Dedem Olur. Haskova`nın Yatıcık Köyü`nde Yaşayan Dedem O Yıllarda Bulgaristan`ın Önde Gelen Zenginlerindenmiş.
Kendisine Ait İpek Ve Sabun Fabrikası İle Hanları Varmış. Evlerinin Kapısında 17 Çırak Ve Hizmetli Çalışıyormuş. Dedem Çeşitli Sebeplerden Dolayı 1918 Yılında Türkiye`Ye Göç Edip Edirne`nin Çömlekakpınar Köyü`Ne Yerleşmiş. Bu Göç Sırasında Kendisine Sadece 18 Yaşındaki Kızı Ve Büyükannem Olan Nesibe Eşlik Etmiş.
Uzun Yıllar Edirne`De Tüccarlık Yapan Hacı Bekir İzzet, Ölmeden Önce Babaanneme Bulgaristan`Da Bıraktığı Hazinenin Yerini Bildirmiş. Buna Göre İzzet Dede, Evinin Bahçesine 3 Teneke, Medresenin Temellerine 3 Kazan, Bacalık İçine 1 Küp Ve Kuyu Başına İse 1 Bakır Altın Gömmüş.
Büyükannem De Bu Sırrı Benimle Paylaşarak Hazineyi Bulup Getirmemi Söyledi. Ancak Uzun Yıllar Bu Vasiyeti Yerine Getiremedik. Diyen Akar Sözlerini Şöyle Sürdürdü.
Bulgaristan’da yaşayan büyükbabasından kalan parayı almak için 26 yıldan beri mücadele eden Edirneli Ahmet Akar, mutlu sona bir adım yaklaştı.
Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu’na parasının durumunun açıklığa kavuşması için dilekçe ile başvuran Akar, dilekçeye cevap geldiğini, yargı yolunun da açıldığını söyledi.
Dilekçeye verilen cevabın ardından paranın bulunduğu bankaya başvuran akar, hesapların incelenerek kendisine bilgi verilmesini istedi.
Kendisine bilgi verilmediğini ve cevap süresinin de dolduğunu söyleyen Akar, kısa süre içinde mahkemeye başvurarak konuyu yargıya taşıyacağını belirtti.
Gelişmelerin umut verici olduğunu söyleyen Ahmet Akar, 26 yıl süren mücadelesinde mutlu sona yaklaştığını ifade etti.
Büyük dedesi hacı Bekir İzzet’in Bulgaristan’ın Haskova şehrindeki medrese ve bahçelerinde gömülü hazineden payını almak için yazışmalarını sürdüren Ahmet Akar, bankacılık düzenleme ve denetlemeye gönderdiği yazıya gelen cevapla, 26 yıldır verdiği mücadelenin sonuna geldiğini bildirdi.
Parasını almak için başvurduğu özel bir bankadan kendisine henüz cevap verilmediğini ifade eden ve olayı yargıya taşımaya hazırlanan Ahmet Akar, “dedemden kalan para bir banka şubesinde. Ancak banka bana gerekli cevabı vermiyor. Bu parayı almak için bankayla anlaşmadığım taktirde hukuksal yola başvuracağım” dedi.—————————————YUKARDAKİ OLAY EDİRNE TV’ye KONU OLMUŞ ORADAN ALINMIŞTIR,BU ADAMCAĞIZIN PARASINI ALAMAMASINA SEBEP O ZAMANLAR BU ADAM SABANCIYLA ANLAŞIYOR ,SABANCILAR LA BİRLİKTE ÇIKARIYORLAR ALTINI VE TÜRKİYEYE KAÇIRIYORLAR VE PARAYI MERKEZ BANKASINA KOYUYORLAR SABANCI HAKKINI ALIYOR AMA BU ADAM ALAMIYOR HALA MAHKEMELERDE SÜRÜNÜYOR OLAY BU,ANLATILAN BU YANİ.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder