Pazar, Haziran 19, 2011

Miner lazerli termal Hazine dedektörü

Miner lazerli termal Hazine dedektörü

Miner lazerli termal dedektör; çok pratik olan ve yaygın olarak kullanılan boşluk, tünel, oda, mezar, vb. arama cihazları arasındadır.
altın define maden define metal dedektörü 1
Orjinal alüminyum taşıma çantası ile beraber resimde görülen dedektör, uzun mesafeden sıcaklık tespiti yapar. Lazerli termal dedektör maddelerin ve doğal oluşumların yüzeye yansıyan sıcaklığını ölçer.
(ses sinyali güçlendirilmiş, hedeflenen maddeye göre ısı yansıma katsayısı ayarlanabilen, teknolojisi Amerikan patentli, orjinal alüminyum çantalı, en yeni profesyonel model)


          
Dedektörün arkeolojik araştırmalardaki kullanımı çok kolaydır. Araştırmacı parmağını dedektörün tetiğine basılı tutarak araziyi tarar. Dedektör, sıcaklığın aniden düştüğü veya aniden yükseldiği noktada ses sinyaliyle kullanıcıyı uyarır. Lazer sayesinde sıcaklık farkı yaratan oluşumun noktasal tespiti yapılır.
Ani sıcaklık artışı ve azalışı bir farklılığın göstergesidir. Lazer sayesinde net noktasal tespit mümkündür. Lazerin işaret ettiği yer, sıcaklığın algılandığı daire şeklindeki alanın tam orta noktasıdır. Lazerli termal dedektör sayesinde saha süratle taranabilir. Toprak sıcaklığı ekrandan takip edilebilir.
Sıcak bir günde tünele (mağaraya) girildiğinde, tünelin içindeki havanın dışarıdaki havadan daha serin olduğu hissedilir.
ÖRNEK: Yandaki çizimde Miner lazerli termal dedektör ile araziyi tarıyoruz. Cihazın ekranındaki sayısal değer 28 C dereceyi gösteriyor. Bir noktada sayısal değer 20 C dereceye düşüyor. Taramaya devam edince ekrandaki sıcaklık 28 C dereceye yükseliyor. Tarama sırasında sıcaklığın ani olarak düştüğü (ya da arazi ve hava şartlarına göre ani olarak yükseldiği) lazerle işaretli noktada hedefin yerini tespit etmiş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder