Çarşamba, Mayıs 11, 2011

kartal,şahin,işareti

kartal,şahin,işareti

 

 


Doğan,kartal,şahin:Doğan ya da şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmiştir. Avını yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer. Büyük ihtimalle eşkıya ya da savaş gömüleridir. Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olur. Baktığı istikamet önemlidir. Şahin ya da doğan avını nasıl yiyorsa bizim de o şekilde gömüyü aramamız gerekir. Yani ayakların altına bakacağız. Sonuç alamazsak baktığı yönde araştırma yapacağız. Kesin define işaretidir. Bu arada tuzakları göz ardı etmemek gerekir.


1-Kartalın kafası üzerinde istavroz varsa Bizans gömüsüne işaret eder. Kral mezarı olabilir.

2-Kartalın kanadı açıksa ölen kişinin anısına yapılan gömüdür. Mezar hediyesi vardır. Mezar güçlü birine ait ise kişisel eşyalarına ulaşılabilir. Ama bununla birlikte çevresindeki mezar boş da olabilir.

3-Kanatları kapalı ise tünemiş şekilde ise gömüsü kapalı bir mağara içindedir.

4- Kartal sembolünün olduğu yerde gömü kaya içinde aranmalıdır.

5- Kartalın ayaklarının altındaki kaya önemlidir.

6- Çevredeki kayalar itina ile araştırılmalı değişik yapıdaki kayalarda araştırma yapılmalı.

7- Kartalın baktığı istikamette veya kuyruğunun gösterdiği istikamette araştırma yapılmalıdır.

8-Başının üzerinde olan haç işareti yemin veya teyit anlamındadır.

9-Oyma kartal çok anlamlı değildir.

10- İkinci bir işaret olarak yılan da mevcut olabilir.



kartal:her devırde güç ve kuvvetın tımsalı olmustur.para konusundada boyledır.kartal daıma kuvvetlı parayı ıfade eder.muhtemelen savasci bır komutanın veya kılıc kullanabılen bır kralın malıdır.kralın bası uzerıne ıstavroz(hac)konulmussa bu para buyuk olasılıkla roma-bızans donemıdır.ısaretın hemen altında yada uygun olan en yakın asagı bolgesınde emaneti vardır.kanatları acıksa kısının hatırasına ve ölumunden sonra bu mal gomulmustur.mezar degıldır ama ıçındekı kılıcı mezar maskesı savas migferi vb.esyalarla bırlıkte parası vardır.kartallı para mutlak mujdelı paradır.mujdesı cogu kez kartalın yukarı bakması halınde cenesının aldadır(ıcındedır)kanatları kapalı ve tunemıs ıse yerıde kapalı mekansa emanet o mekanın ıcındedır.acık arazıde kayada oyuk yada cızılmıs kartalın on ıstıkametınde mutlak bır kaya aramak gerekır.bu kaya o mıntıkada farklı ve ılgı cekecek bır gorkemde olur.ve kolayda bulunur emanet o tasın altındadır kayalık alanda kartalın sadece cızımı var baska bırsey gorulmuyosa onundekı bır yerlı tas ısaret olabılır dıbı kazılcaktır.fakat bu tıp yerlerde genellıkle oyulmus murçlu kaya olabılr aramak ve sayıp olcmek gerekır acık arazıden kartalın parası baktıgı degıl kuyrugu yonunde olur.kaya parcası bır yerınden ıslenmıs kartalın gagasi ve bası motıflenmıstır bukadarıyla bır semboldur emanetı ıse arka tarfında ve mutlaka yıne kayalık bır alan ıcındedır.kartal parasi acık alanda toprakta aranmamalıdır.


sahın-dogan:savasci eskıya parasıdır.genelde kapalı mekanda olur.acık sahada kayaya ıslenen hayvan cogunlukla kartal basıdır dogan ve sahının baktıgı ıstıkamet onemlıdır sahın,avını mutlak yakalar ve uzerıne coker oyle yer.elde verılen eti veya hayvanı canlı bıle olsa ıstemez yemez.kendısı kabzetmelidir.ısaret olan yerde buna dıkkatle emanetın ustunun kapalı oldugunu ve tuzaklı oldugunu dusunmek gerekır sahın ve doganın malı agırdır.mutlaka ayni bolgeden mujdesı vardır.bu ıkı hayvandan bırısı magara yada mahzende ıse o kapalı mekan ıcınde bır tandır yerı gıbı nokta aranmalıdır emanet tandırın altında ve ustu agır kutleyle kapatılmıstır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder