Pazartesi, Haziran 06, 2011

Cinler Defineyi Kaydırır mı ?


Merhaba Değerli Defineyeri.Net üyeleri, definecilerden sık sık duyduğumuz bir konuyu daha açıklığa kavuşturalım. Konumuz Definecilerin deyimiyle Cinlerin malı kaydırması, yıllarca böyle hikayerlerle avutulduk diyelim, çünkü bunun aslı astarı yoktur. Cinlerin malı kaydırması gibi bir özelliği yoktur. Yani yerinden giden bir maddenin arkasında boşluk bırakması şart, gidiş istikametide boş olması lazım, yani bir yol oluşturması lazım gittiği yöne doğru, cinlerin bir maddeyi taşıma özelliği olduğunu düşünsek bile maddeyi yok etme özelliği çok saçma olur, yani taşınan maddenin bir boşluğu ve gittiği yöne doğru bir yolu olmalı. Bunlara hiçbir kazıda rastlanılmadığı için Cinler definenin yerini değiştirdi demek yanlış olur, bunlar bahanedir. Kimlerin bahanesi ?

Dedektör firmalarının ve kullanıcılarının bahanesidir bunlar, dedektörle yüzeye yakın bir metalden sinyal alırlar ve muhtemelen yerli dedektördür ve değerli metal sinyali alınmıştır, kazı başlamıştır, ilk 30-40 cm.lerde dedektörün sinyal verdiği bu küçük metal kürekle birlikte kazı bölgesinden uzağa savrulmuştur.  Bir miktar kazıldıktan sonra dedektörle yine kontrol yapılmıştır, bu defa cihaz sinyal vermemiştir. Kazı bölgesinin çevresi bu defa dedektörle kontrol edilmiştir. Ve çevresinden sinyaller alınmıştır bu defa, nedenmi ? Çünkü arazide tahmin edemediğiniz kadar küçük metal objeler var ( çivi, kulp v.s. metal objeler) Dedektör bu defa kazı bölgesinin çevresinde değerli sinyaliyle ötecektir. Neden değerli sinyali diyorum, çünkü bizim yerli dedektörlerde altın, gümüş diye simgeler var ve her paslı tenekeye  altın veya gümüş simgesinin olduğu bölümler aktif olur. Kazı bölgesinde kürekle savurdukları metalden sonra sinyalin kesilmesi ve çevredeki diğer küçük metallere sinyal veren dedektörden dolayı dedektör kullanıcıları yanındaki ekibinde sinirlenmemesi için ve dedektörlerine çok güvendikleri için ''Cinler malı dağıttı, Cinler definenin yerini değişti'' gibi bahaneler üretmişlerdir.

Bu bahaneleri dedektör kullanıcılarınada dedektör firmaları öğrettiler, durumu ne zaman firmalara anlatsalar, firmalar cinler malın yerini değiştirmiş diye komik bahaneler ürettiler ve ne yazıkki halkımızda bu bahaneleri afiyetle yedi. Tüm definecileri artık gerçekçi olmaya çağırıyoruz, bilimsel olmaya çağırıyoruz, daha sonra Cinler Defineyi Sahiplenirmi ? konusu hakkında yazılarımız olacak, Sitemizi ziyaret etmeye devam edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder