Pazar, Haziran 19, 2011

Define Hazine Gömü nedir bu gibi yerlere ve çevresine ne gibi işaretler yapılır.

Define Hazine Gömü nedir bu gibi yerlere ve çevresine ne gibi işaretler yapılır.
Define Hazine Gömü birisi veya birileri tarafından daha sonra alınmak maksadı ile bir yere saklanılmış veya gerek kendi birikimleri gerekse başkalarına ait birikimlerin bir savaş durumunda bir çatışma durumunda ele geçirilmiş savaş ganimeti olarak elde edilmiş yükte hafif pahada ağır savaş aletleri ziynet eşyaları günlük kullanımda kullanılan zati eşyaları sakladıkları yere verilen ad define hazine gömü olarak anılır söylenir.
Bu yer normal düz bir arazide olabilir kayalık bir alan da olur bir orman içerisi de olur bir şelale altındaki yer de olur bir mağara içi de olur bir eski tapınak yeri de olur bir ikamet edilen bina yeri de olur anlıyabileceğiniz üzere her yerde olabilir.
Bu yerlere ait belirlemek maksadı ile işaretleme de yapılmış olabilir hiç yapılmamışda olabilir.
http://zenseeker.net/Kid/TreasureMaps/treasure%20map%20from%20Denny.jpghttp://zenseeker.net/Kid/TreasureMaps/treasure_map-2.jpg



http://zenseeker.net/Kid/TreasureMaps/treasure_map.jpg  http://zenseeker.net/Kid/TreasureMaps/4149199725_4874a27616_b.jpg

Bu tip çizimlere benzer çizimler ile haritalarla bu yerlerin kayıp olmamaları tekrar gelindiğinde kolaylıkla bulunabilmesi düşüncesi ile kayıt altına alınanlarada rastlanılmıştır.Daha sonra 2 nci 3 ncü şahısların ellerine geçen bu kayıtlar bu gün ki define hazine gömü avcılarının yani bizlerin meydana çıkmasına sebeb olmuştur.
Bu tip kayıtların bir çoğu sahte olup insanların zamanlarını çalmak onların hayallerini yıkmak maksadı ile bazı kendini bilmezler tarafından üretilmişlerdir.Bu tip yerler bu şekilde belgelendirilmiş kayıt altına alınmıştır.

http://zenseeker.net/Kid/TreasureMaps/pp-thror1.jpghttp://forum.treasurenet.com/index.php?action=dlattach%3Btopic=245220.0%3Battach=347336%3Bimage

http://zenseeker.net/Kid/TreasureMaps/pp-bmaps6.jpg


Mezar Gömüsü nedir bu gibi yerlere ve çevresine ne gibi işaretler yapılır.
Bu yerler adı üstünde içinde o zaman ölmüş ,nsanlara ait mezarlardır.
Bu gibi yerlerde ise o zamana ait dini inanışlara göre işaretleme uyğulanır yapılırdı.Bu gibi yerlerde dini sembollere uyan uyğulama yapılmış yerler aranır.Buralarda ne bulabilirsiniz derseniz buralarda o zamanda yaşamış olanlara ait günlük yaşamlarında kullandıkları eşyalar savaş aletleri günün geçerli paraları akçeleri şahısa ait kıymetli kıymetsiz takılar süs eşyaları bulunabilinir.
Hazine armaktansa bu gibi yerleri aramak bence daha mantıklı

1 yorum:

  1. Mezar hırsızları.Çalışmadan kazan ne güzel.Sizin babanızın mezarı kazsalar iyimi.Birinin elinde makina kazma göreyim jandarmaya şkayet edecem.

    YanıtlaSil