Çarşamba, Haziran 01, 2011

Horasan Harcı Nasıl Çözülür

Horasan Harcı Nasıl Çözülür

Horasan : Silisi,mil,kireç,yumurta akı,bazı madden tozları ile mermer karışımından elde edilen bir çeşit yapı işlerinden kullanılan bir malzemedir. Bu harcın içine boyada katılabilmekte ve böylece parça halindeki kayaları bir bütün olarak yapmak mümkün olmaktadır, İyi bir usta elinden çıkan yama işlemi orjinalinden ayırt etmek mümkün değildir.

Horasan Nasıl Çözülür? Genel olarak horasan iki yöntemle çözülür.

1- 10 Cm kalınlığındaki bir horasan için: 1 kilogram limon suyu,1 kilogram üzüm sirkesi, yarım kilogram saf alkol, yarım kilo asit, yukarıda verilen malzeme karıştırılarak horasanın üstüne dökülür. takriben 2 saat kadar beklenir.

başka bir horasan harcı çözümleme tekniği.
HORASANIN ÇÖZÜLMESİ:

1- limon suyu sirke eşit oranda karıştırılıp , içine bir miktar bunların toplamının 4/1 i yeterli olacaktır saf alkol, alkolle aynı oranda tuz ruhu karıştırılır bunların karıştığı yerde durulmaz maske takmaktada fayda var horasanın üzerine dökülüp yerden uzaklaşılır 2-3 saat için bu horasanı belli bir derinliğe kadar çözer murçla kırılacak hale getirir kazıma neticesinde sertleştiği yerde tekrara dökülmelidir çok derin horasan dökümünde işlem bayağı uzun sürer tahmini her uygulamamda 10-15 santim çözülme yapacaktır.
2- Horasanlı bölge dar bir alan ise saf alkol dökülür ve bir kaç saat bekledikten sonra hürmüz ile ısıtılır çekiçle kırılır.
3- horasan çok dar bir alanda taşı beslemede kullanılmışsa hürmüzle ısıtılır üzerine sirke dökülür. ( yanlız bu yöntemde başarı sağlanması duvar örmelerinde mümkündür yani horasan komple kapatmada değil taş beslemesinde kullanılmış olmalıdır. )
4-horosanın bulunduğu yere bir piknik tüpü götürülerek su kaynatılır ve kaynar su horosana dökülür.

2- Horasanlı bölgeye sadece saf alkol dökülür 2 saat sonra piknik tüpüne bir pürümüz takılarak ateşe verilir.

Size iki tane çözüm sunduk siz istediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz.Bizen ayrılmamanız dileklerimizle..kolay gelsin..
________________
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder