Pazar, Haziran 19, 2011

NETİCE ALMAK VE KONUNUZA İYİ BİR YORUM İSTİYORSANIZ

Kardeş sitelerde forumlarda en çok dikkatimi çeken konulardan bir tanesi de ustalar ve yorumcu kardeşlerimizden bilenlerden bildiğini söyleyenlerden foruma konu açan paylaşım yapan yorum isteyenlerin isteği isteklerinin isteğinin verdiği donelere göre çözümünün yorumlanmasının zorluğu
Konu açan paylaşım yapan paylaşım isteyen yorum isteyenlerin yorum istedikleri alanlarla ilgili detaylı fotoğraflar ve çevre görüntüsü olmadan yakın ve uzak çekim fotoğraflar olmadan veya çok sınırlı tek kare fotoğraflar ve eksik bölgeye ait anlatımlarla konularına paylaşımlarına çözüm istenmekte.
Bu havanda su dövmeye benziyor ortada şeker yok un yok irmik yok yağ yok ocak yok pişirilecek kap yok bize güzel bir helva yapın deniliyor
Dostlar Arkadaşlar kardeşler gözünüzü bağlayın ve görmeden bir elli metre yürüyün bakalım nasıl oluyor yürüyebilecekmisiniz yürüyemezsiniz tabii.
Dostlar Arkadaşlar kardeşler yapılan işaretlerin bir çoğu matamatiksel hesaba uymaz bunu ancak yapanlar bilir.
Bir çok işaret o günün astronomik  olaylarına mevsimsel olaylarına göre düzenlenmiştir.
Buradaki yorumlar sizlerin göndereceği paylaşacağı konulardaki fotoğraflar tecrübe iyi bir gözlem ve tahmin üzerine yapılır.
Nokta hedef tesbiti tahmini yapmak çok zordur.
İşaret olarak alğıladığınız yere bölgeye ait tek bir fotoğrafla veya açıklayıcı ön bilgiler olmadan neticeye sonuca ulaşılmaktaki zorluğun en önemli sebebidir.
En iyi sonuca ulaşılabilmek için  iyi bir bölge fotoğraflaması iyi bir işaret olarak alğılanan yere ait fotoğraflamanın olması şarttır.
En iyi sonuca ulaşılabilmek için  iyi bir bir bölgenin sizin gözleminize göre anlatımı ifade edilmesidir.
İyi bir bölge fotoğrafının çekilebilmesi için güneş ışıklarının yeryüzüne yatay olarak geldiği zaman öğleden önce öğleden sonraki zamanlardır.
Yani saat sabah 09.00 ila 11.00 öğleden sonra 15.00 ila 17 arasında güneş ışıklarını arkanızdan gelecek şekilde çekeceğiniz fotoğraflar size sonuca ulaşabileceğiniz donelere ulaşmanızı sağlıyacaktır.
Bu yüzden lütfen araziye çıkarken iyi bir fotograf makinası alın yada en iyisi imkanı olmayanlar için 2. el 2 mb bir fotoğraf çeken cep telefonu alın bol bol fotol  ayın kolaylıkla herzaman yanınızda olur banyo vs masrafıda yok.
İşaret olarak kabul ettiğiniz yerin
ilk önce 1 m uzağından bir fotografı
daha sonra 3 m uzağından bir fotografı
ve son olarak işaret olarak kabul edilen yerin üzerinden üzerine çıkma imkanımız varsa çevrenin dört bir yanının manzara fotoğraflarını çekmeliyiz
Yeni katılımcı arkadaşlara tavsiyem olur başarılar ve mutluluklar dilerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder