Pazar, Haziran 19, 2011

Petroglyphs pictographs Kaya sanatı

Kaya sanatı

kayalar üzerinde oluşturulan görüntüler anlamına gelir.

Petroglyphs ve (taşlar ana kayalar üzerinde taş kesisi noktalama gagalama aşındırma  veya kaya içini tırmalama şeklinde insanlar tarafından sert taş veya metalden üretilmiş aletler tarafından yapılan resimler, )

pictographs (ağaç ve bitkilerden veya topraktan elde edilen boyalar ile kayalar üzerine yapılmış boyalı alanlar çizimler hayvan bitki ağaç motifleri işlenilmiş yerlere ait görüntüler)

kuzey  Carolina'da bilinen kaya sanatı ile ilgili iki ana tür vardır.

Kaya sanatı terimlerinin tanımı için IFRO Rock Sanat Sözlüğü göz atın.
Yerliler de kalıcı izlenimler bırakmak için renkli çamurları (çamur glifleri) çizimlerinde kullanmışlardır.
ancak, Tennessee mağaralarda bulunanlardan şimdiye kadar  Kuzey Carolinada hiç bulunmamıştır.

 Kaya sanatı Fransa Chauvet-pont-D'Arc Mağarası olmak en iyi bilinen sitelerinden biri ile tüm dünyada bulunur.
Kuru iklim ve tabiat şartları bu izleri muhafazasında destek olduğu gibi kamu alanlarının bolluğu bu yerlere erişime izin vermez
Amerika Birleşik Devletleri taş sanatında sıklıkla Southwest bölgesi ile ilişkilidir.
Kuzey Carolina da ise nemli iklim büyük ölçüde pictographs yok olmasına katkıda bulunmuştur.
Ayrıca, birçok petroglyphs da yüzyıllar boyunca yoğun bitki ve yosunlaşmalar tarafından örtbas edilmiş saklanmıştır.

 Petroglyphs ler basit daire veya insan veya diğer hayvanları temsil edebilir geometrik desenler ya da karmaşık sanatsal tasarımlar için kayalara oyulmuş "bardak" arasında farklılaşır değişir.

Pictographs da basit veya karmaşık tasarımlar olabilir.
Bu ve daha birçok petroglyphs in daha kırılgan olan büyük olasılıkla soluk renkli olacak ve çıplak gözle zor görebilirsiniz.
Bizler tarafından da tarihi birer belge niteliğinde de kabul görmüş olan "graffiti." çizimleri oymalarıdır.
Bu oymalar çoğunlukla kişilerin isimlerinin baş harflerini ve tarihleri belirttiği gibi Victoria Dönemi tarihine veya daha başka ayrı bir döneme karşılık olarakta gelebilir.
Bilen bilinen bir kişi tarafından işlenmiş yapılmış olabileceği anlaşılır.

Kaya sanatı Fransa Chauvet-pont-Di'Arc Mağarası en iyi bilinen yerlerinden biri olarak tüm dünyada bulunur.

Pictographs hematit, limonit veya Kömür hayvansal veya Bitkisel Yağ, Bir Yumurta veya kan beyaz görmeme Bir bağlayıcı Ile görmeme DOĞAL pigmentler karıştırma tarafından yapılmıştır. Kırmızının çeşitli tonları ve Kuzey Amerika'da Baskın color görmeme görünüyor ki Kuzey Carolina sahipler birkaç pictographs icin de geçerlidir. Fırçalar ve parmaklar pigment uygulamak icin kullanıldı. Ayrıca, Kömür veya hematit Bir Parça doğrudan kaya uzerine çizmek icin kullanılmıştır.

 Petroglyphs birkaç farkli sekilde yapılmıştır;
TAŞ yüzey  başka bir TAŞ ile veya metal alet keski kullanmak sureti ile doğrudan taş üzerine tekrar tekrar vurmak sureti ile çarpıcı gagalama ve sert hareketler ile aşındırarak yapılmıştır.


Kaya sanatı tarihi.

 Bir Petroglyph in  işaretin yaşını belirlemek için kullanılan çeşitli yöntemler vardır.
Ama bu yöntemleri uygulamak yapmak zordur.
Arkeologlar bu eserleri, taş aletler veya çömlek kırıkları olan yerlerde ve çevresinde kaya sanatı nın örneklerini buldu.
Bu insan grupları tarafından bu görüntüler üretilmiş olabilir.

 Arkeologlar tarafından daha önceden çalışılmış tarz karşılaştırmalar arayınız.
Bir bölgede petroglyphs Güneydoğu Tören Kompleksi ikonografi (1250 AD için 1350 AD) türevleri olarak görünmektedir.

 Bizler tarafından geçici zıt ve kültürel döneme ait bilinen simgelerin karşılaştırılmasına dayanmaktadır bu gibi yerler için bir zaman çerçevesi atayabilirsiniz.

 Sonraki diğer yöntemler doğrudan hem petroglyphs ve pictographs tarihlendirmesine çalışmayın.
Pictographs tarihlenmesi radyokarbon metodu en iyi yöntem olarak bilinmektedir.
Bu görüntü bir organik pigment örnekleri çıkarmayı gerektirir.

Ancak, örnek bir duman veya kurum bir is resmi doğru tarih olamaz gibi yalan maddeler üzerinde kontamine ise yanlış bir çalışma olur.

Boyalı taş buna bir örnektir.
Bu alan uzun bir ön ve tarihi izi bir gecede durak noktası olarak kullanılmıştır.

Arkeoloğların bildirildiğine göre, kömür ve kurum kaplı olan bu kayanın üzerine diğer bir pictographs daha vardı.
Araştırmanın tarih kaya sanatı için yeni yöntemler geliştirme konusunda devam eden birçok çalışmaları halen araştırılmaktadır.

tarihe zamana karşı çalışıyor olan bu oymalar bazılarının içerisinde  liken / yosun veya patine gelişir .

Bütün olarak ipuçları sunabilir Kızılderililer, etnografik çalışmalar, yer, içerik ve motiflerinin stilinden Sözlü tarih; Kimse bize anlamları için ipuçları vermek le birlikte çeşitli kaynaklardan parçası olabilir ancak, görüntülerin olası yorumlara ne anlama geldiğini kesin olarak söyleyebilirim 

Aşağıda literatürde tartışılmıştır kaya sanat önerilen bazı işlevler vardır.

 Sınır / Trail Markers: Belki bazı görüntülerin "otoyol işaretleri"veya"Hayır Başkasının arazisine tecavüz ediliyor" işaretleri olarak kullanılmıştır.

Boyalı taş, Madison County, bu amaçla yanı sıra tarihi Petroglyph, Odalar Rock, Swain İlçe hizmet etmiş olabilir.

 Tören / Dini Amaçlar: Rock sanat sık şaman ayinlerini ile ilişkili olduğu düşünülmektedir erişim yerleri zor bulunur.
Hibe Campbell (1967) hayvan avcılık büyü ile ilişkili olabileceği ileri sürüldü.
Gardner kayası, Yancey İlçe büyük ölçüde gagaladı hayvan resimleri olan yerler yapılmıştır..

Dekorasyon / Doodling: Bu kullanımı sıklıkla kaya sanatı bilginleri tarafından görevden ama kesinlikle bazı görüntüler için bir olasılık.

 Başlama / Ergenlik Rites: Rock sanat, ama başka yerlerde bu bağlamda kullanıldı şimdiye kadar biz Kuzey Carolina'da bu amaca hizmet bilgileri bulunmadığını söyledi.
 Olay / Tarihsel Marker: Kesinlikle bu yoruma çok sayıda tarihi glifleri için de geçerlidir. Tarih ve baş harfleri Fotoğraf Galerisi fotoğrafını bakın. Tarih öncesi insanların da bu tür kayıtlarını yapmak olabilirdi.

 Astronomik / Takvim olaylar: Bazı sitelerde görünür öne sürülmüştür kuyruklu yıldız ya da gündönümü gözlemleri ile ilişkili. Fakat yine de, Kuzey Carolina'da hiçbir site bu amaca hizmet etmek için düşünce vardır. Bir Clay İlçe Petroglyph muhtemelen büyük kepçe benzemeye yorumlanabilir. O cupules ve çizgiler oluşur.


udaculla Rock North Carolina iyi bilinen Petroglyph sitedir. Site ve Polat ailesi tarafından Jackson County bağışlanan halk tarafından ziyaret edilebilir. sabuntaşı kaya daireler, çizgiler, cupules, haçlar, anthropomorphs ve diğer belirsiz şekillerin Gliflerdeki kaplıdır. Uzun yivli hatlarıyla, dereciklerle ya da "güç hatları", farklı glifleri iletişime geçmek görünüyor olarak anılacaktır.

Judaculla petroglyphs anlamı bizim için bir sır olarak kalır. 1800'lerin sonlarına etnolog James Mooney yılında Tsul'kalu ', eğik gözlü dev Cherokee efsanesi belgelenmiştir. Tsul'kalu 'yakın dağlarda yaşamış büyük bir avcı olarak kabul edildi. Efsane anlatılmaktadır gibi dev aşağı onun dağ kapalı onun 7 parmaklı elleriyle kaya çizilmiş nerede altında bir dere için sıçradı. Diğer sürümleri onun ayak parmakları ile kazınmalıdır söylüyorlar. Zamanla adı Tsul'kalu 'Judaculla gelişti.

 Taş kaseler prehistorik taşocakçılığı izleri Judaculla Rock göstermek kanıt arkasında yüzeyleyen sabuntaşı kayaların yumuşak taştan oyulmuş. 1993 yılında sınırlı bir arkeolojik kazı yanı araçları taşocakçılığı saptandı. Güneydoğu ABD'de, sabuntaşı, erken Woodland Dönemi (Sassaman ark), (1000-200 M.Ö.) ila (3000 -1000 BC) Geç Arkaik Dönem arasında imal ediliyordu kase ve böylece dernek tarafından glifleri bu döneme ait olabilir .
Gardner Rock Petroglyph site glifleri kaplı büyük bir kaya (17 x 7 ft). Genelde, stilize soyut ve deşifre zor glifleri bulabilirsiniz. Ancak Gardner Rock birçok glifleri hayvan baskı oyma olarak tanınır. Her iki ayı ve baskılar geyik / elk bu kayanın yanı sıra çok sayıda uzun "güç hatları" ve aynı zamanda cupules oyulmuş yazdırır. Ne yazık ki, pek çok diğer NC petroglyphs gibi, Gardner Rock tahrip olmuştur. Önemli bir kısmı kaya üst kaldırıldı.
Ne Gardner Rock hakkında benzersiz hayvan tekrarı yazdırılır. Biz sadece bu anlamı üzerinde spekülasyon olabilir. Belki de kutsal varlıklar veya, avcılık ritüelleri ile ilgili idi. Ne olursa olsun, bu Petroglyph üreticilerinin büyük önem taşıyordu. Onlar yüzlerce hatta binlerce yıl eski olabilir - glifleri ya da kimin yaptığını onlar oyulmuştur zaman hakkında birçok ipucu vermemektedir. Gelecekte yapılacak arkeolojik kazılar, anlamlarını deşifre yardımcı olabilir.

Bu petroglyphs uzun çam katranı ve kostik sabun (Hockensmith 1996) üretiminde Avrupa-Amerikalılar ile ilişkilendirilmiştir. tasarım değişebilir ancak her zaman çizgiler oluşur ve bir daire en azından bir kısmı.

     Çam katranı üretim - çam ağaçlarının öz odun küçük parçalar ve demir bir çaydanlık içine konmuştur ters çaydanlık kanallar üzerinden yerleştirildi, su ısıtıcısı kenarına çamur veya kil ile imzalandı. Küçük bir ateş etrafında ve su ısıtıcının üzerine inşa edilmiştir. Sıvıya dönüşecek ve oyulmuş kanallar aşağı akmak, kaya kenarına oyulmuş uzun oluk bitene reçine kadar ısıtılır odun gibi.
Bir konteyner çam katranı yakalamak için buraya yerleştirildi.

    Lye liç - bunun üzerine kül ve su dolu bir fıçı yerleştirilen bir üs olarak görev Oyma daire ve çizgi petroglyphs. ısıtmalı reçine gibi  altında veya kaya kenarına yerleştirilen bir kap içine oyulmuş kanallar ve boş içine çalışır.

Bu daire ve çizgi Petroglyph  literatürde bulduk herhangi büyük. Çapı 212,6 cm, (kabaca 7ft) ölçer.
tasarımı iki V şekilli uzantıları daire çıkıyorsa olduğunu ve kaya kenarına uzanan da biraz farklıdır.
Ayrıca, merkezi bir oluk dışarıya yayılan herhangi hatları vardır.
Bu ancak çelik aletlerle oyulmuş işlevini bilmiyorum inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder