DEFİNE ARAMA ÇUBUĞU YAPIMI
ÇUBUK , İÇERİSİNDEKİ MALZEMELER ve bunlarla yapılması hususu aşağıdaki gibidir.
GEREKLİ Malzemeler;
- 4 adet 25 cm bakır boru
-15 cm uzunluğunda pirinçten (sarı) yapılmış tüp bakır boru içerisine rahat girecek kalınlıkta ve bir tarafı kapalı, diğer tarafı alyan vidalı
-Civa (TEMİZ OLACAK)
-Altın 1 er gr.lık 2 adet
-Gümüş 1er gr.lık 2 adet (bu ölçü anlaşılsın diye gramla verilmiştir.)
-1 adet şırınga
Dikkat edilecek şey:Malzemeler sadece iki çubuğa konulacak diğer iki çubuk boş olacak,
Dolu çubuklar + işaretlenecek ve dolu çubuklar sağ el ile boş çubuklar sol elde olacak.
4 ADET 25 Cm.boyundaki bakır boruların uç kısımları 2cm.ölçüsünde mengenede sıkıştırılarak ezilecek
bu kısımlar ( V ) şekline testere veya teneke makası ile getirilecek
bu işlemden sonra kesilen kısımlar eğe ile tesfiye edilmesinde fayda vardır..
Şırınga ile 4 çizgi ölçüsünde civa çekilecek
,her bir pirinç tüpün içerisine 2.şer çizgi olmak üzere enjekte edilecek,
içerisine 1 gr.altın ve 1 gr.gümüş eklenecek alyan anahtar ile vida ile sıkıca kapanacak,
sonra ağızları (V) şeklinde ki bakır borulardan 2 si alınacak birisinin içerisine hazırlanan prinç tüp konulacak
bu iki boru (V) YE YATAY olmak kaydıyla 2 cm. bu defa tüpün konulduğu taraftan diğeride boş olarak ezilecek
Kalan diğer iki boru nun birinin içerisine tüp konulacak
diğeri boş bırakılarak ayni şekilde 2cm bu defa (V) DİKEY OLARAK mengenede ezilecek.
ÇUBUKLARINIZ HAZIR.
KULLANIMINA GELİNCE ; iki kişi (biri yataydiğeri de dikey) olanları alarak karşılıklı duracaklar dolu olan çubukla sağ ellerde olmak üzere ( V ) şeklindeki yerlerine takılacak işaret ve baş parmak arasında ezilmiş olan uçtan düşmiyecek kadar serbest tutulacak,arama esnasında baş parmak ile çubuk arasına birebir aranacak malzeme örneği konulacak Bu güne kadar bu tür araçlarla yapılan aramalarda GENELDE İSTİKAMET BELİRLENMESİ amacında büyük faydalar sağlandığı kullananlarca ifade edilmiş ve arazide tatbikinde gözlemlenmiştir. ANCAK hedef olarak yerdeki nesnelerin bulunmasında öncelikle MİNERAL le karşılaşılmaktadır.
uzun çalışmalar sonucu mineral çekiminin meleke haline gelmesine müteakip diğer malzemeleri bulma şansınız daha fazla olacaktır.
Çubukları iki kişi kullanacak.karşılıklı tutulacak.ve elde tutulan çubuklar hafif şekilde ileriye itilecek çok hafif
çubuklar hedefi kendisi bulacak .kullanınca sizde fark edeceksiniz.
ÇUBUK HAREKETLERİ;
ÇUBUKLAR SAĞA YÖNELDİĞİNDE,İSTİKAMET SAĞ TARAF
ÇUBUKLAR SOLA YÖNELDİĞİNDE ,İSTİKAMET SOL TARAF
ÇUBUKLAR BAKLAVA ŞEKLİNİ OLUŞTURDUĞUNDA,HEDEF HEMEN ALTINDA
ÇUBUKLAR SAĞ SAĞA SOLDA SOLA AÇILDIĞINDA ,HEMEN ALTINDA BOŞLUK VAR demektir.
ÇUBUKLA DERİNLİK ÖLÇÜMLERİ;
Arama esnasında ÇUBUKLARIN BAKLAVA DİLİMİ OLUŞTURDUĞU VEYA AÇILIM YAPTIĞI MERKEZ İŞARETLENİR ÇUBUKLARIN KONUMU BOZULMADAN YÜRÜMEYE DEVAM EDİLİR BİRAZ SONRA ÇUBUKLAR BAŞLANGIÇ KONUMUNA GELECEKTİR. Burası ile baklava dilimi oluşturduğu işaretli yer arası
DUA-CİN-BÜYÜ-TILSIM-SİHİR-NAZAR-MUSKA-DİNİMİZ İSLAM-MİTOLOJİ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-MADENLER-GÖMÜ-EŞKİYA BELGELERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR--MÜZELER-İSLAM-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİKA -TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ROMA-BİZANS-İSLAMDA BÜYÜ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-GÖMÜ-ESKİ ALFABELER-HORASAN-MÜZE-HEYKEL-DEDEKTÖR-ALTIN-SİKKE-DEFİNEDE TILSIM-GİZEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SİTESİ.
Dedektör kullanımları model ve markaya göre çok fazla farklılık gösterir. Bir dedektör cihazını genel anlamda nasıl kullanacağınızı ilk olarak bu dedektörün satan kişiden ayrıntılı bilgi edinerek öğrenmeniz gerekir. Dedektör kullanımlarında diğer bir önemli konu ise, dedektör cihazının hangi dilleri desteklediği durumudur. Dedektör cihazınızdan en üst düzey verim elde edebilmek için ana dilinizde olması son derece önemli bir detaydır.
YanıtlaSilBütün ifade ve ayarları doğru bir şekilde anlayabilmek ve doğru yönlendirmeler ile aramaları devam ettirmek çok önemlidir. Definecilik alanında kullanılan pek çok ifade, farklı bir dili iyi derece biliyor olsanız dahi, anlaşılması zor olan teknik içerikleri kapsamaktadır. Bu nedenden dolayı kendi ana dilinizde bir dedektöre alışmanız, anlamanız ve en doğru tercihler ile arama yapabilmek iyi bir tercih olarak görülmektedir. Satın alınan görüntülü dedektör cihazınızın yine kendi dilinizde yazılmış bir kullanım kitapçığının olması son derece büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle günümüz dünyasında gelişen teknolojiyle birlikte dedektör şirketleri cihazlara farklı özellikler ekleyebiliyor. Bu özelliklerden nasıl faydalanabileceğinizi anlayabilmek için en ideal yöntem, kabul edilmesi gerekir ki kullanım kitapçıklarıdır. Bununla beraber uygulamalı ve videolu eğitim DVD’leri de son derece işe yarar olacaktır.
Genel itibariyle dedektör cihazı kullanımları, dedektör cihazının kullanılacak olan araziye uygun şekilde ayarlanması ile başlamalıdır. Bu ayarlara ise, zemin ayarı adı verilmektedir. Pek çok yardımcı ayar daha yer almaktadır. Bu ayarlar da zemin ayarını düzgün ve doğru bir şekilde sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Daha sonra yapılması gereken aşamalarda hassasiyet dengesi, dedektörün özellik ve cinsine göre metal ayrım özellikleri göz önüne alınarak çok daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Yerine göre görüntülü dedektör, yüzeysel, derin, yüksek mineral gibi kademe ve ayarlar ile daha detaylı sonuçlar da hedeflenmektedir. Böyle bir durumda satın alınan dedektörlerin kullanım kılavuzlarını üşenmeden iyice incelemeniz gerekir. Yani dedektör cihazınızı iyi bir şekilde tanımanız gerekir. Satın alınan yerden eğitim dahi talep edebilirsiniz. Kendi çabalarınızla ilk denemeleri sağlayarak, ufak kazılarla bahçenizde elinizde bulunan dedektörün verdiği tepkileri ölçüp cihazınızı daha yakından tanıyabilirsiniz. Gerçek bir araştırmaya çıkmadan önce cihazın hangi tür alanlarda ya da hangi zemin yapılarında ne tür metal hedeflere ve hangi koşullar altında nasıl tepki verdiği, hatta gerekirse notlar alıp anlayabilirsiniz.
Yapacağınız bu testler sizlere gerçek aramalarda çok daha fazla zaman kazandıracak, doğru aşama kaydetmenize yol açacak ve en önemlisi de elinizde bulunan cihazın kapasitesinin ne derecede olduğunu anlayabilmenizi sağlayacaktır. Bu durum da beklentilerinizi çok daha doğru bir şekilde şekillendirebilir. Görüntülü dedektör modelleri, verileri toplayarak kullanıcılarına kendi ekranı üzerinde oldukça ayrıntılı bir şekilde raporlar sunacaktır. Grafikler ile desteklenen 3 boyutlu görüntüleri oluşturmaktadır. Ayrıca tüm bunlar kullanıcılarına hedefi çok daha doğru ve emin bir şekilde bulmasına yardımcı olarak sağlamaktadır. Elbette ki zamandan da tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Nedeni ise, derin kazılar gerçekleştirip etmeyeceğinizi ekranda bulunan verilerin ışığında kullanıcılar kolay bir şekilde karar verecek donanıma sahip olmaktadır. Görüntülü yani ekranlı metal dedektörleriyle ekransız metal dedektörleri arasında bulunan fark, sesle algılamak yerine frekansın sağladığı çeşitli olanaklar aracılığıyla yaklaşık derinlik, şekil çizimi ve ebat bildirmesidir. Sizlere bu durumdan çok daha fazla bir özellik vaat ediliyorsa eğer, kesinlikle bilmeniz gerekir ki bu kesinlikle doğru bir bilgi olmaktan çıkar. Elbette ki yaklaşık görüntüyü elde edebilmek hem yeni başlayan hem de deneyim sahibi kullanıcılar için eşsiz bir araç olarak kalacaktır.