Cuma, Kasım 18, 2011

definecilikte yarım ay işareti

YILDIZ :

 4 uçlu yıldız tehlike  habercisi ve 6 uçlu yıldız ise büyük bir tuzağin habercisi, ayrıca gezegenlerin yönünüde belirlemek için yapilmiş da olabilir. En uzun uç tarafini takip ederiz

AY:

Yarım ay işareti Ermeni Ortodoks işareti olabileceği M.Ö. 2500 yıllarına ait AY TANRISI anlamındada olabilir. Ay işaretlerinde genellikle ayın açık olan ağzına doğru araştırma yapılır. Bu istikamette tümülüs bulunma ihtimali de güçlüdür. Tam tarım ay ise ve çap aşağı doğru ise yakınlarda mağara olabilir.
GÜNEŞ:

Sembol olarak Hitit medeniyetine ait, Mitolojik semboldür, tapınak ya da kral veya kral ailesine ait mezarı yansıtır. Diğer medeniyetlerde yine mitolojik olarak kullanılmıştır.
Yarım güneş figürü varsa güneşin ilk doğduğunda görüneceği alana odaklan.
Güneş ışınlarının vurduğu noktaya odaklanmalı. Kapalı bir yer ya da kayalık yerde, güneş ışıklarının az olduğu alanlarda (yoğun gölge) güneş ışığının vurduğu yerde araştırma yapılacak.
Güneş şekli çizilirken ışınlar çok aralıklı çizilmişse yani ara ara ışın çizilmiş ise gölge olan, güneş görmeyen yerde araştırma yapılmalıdır.
Güneş sonsuzluğu simgeler, tek tanrılığın sembolüdür. Mısır da Ra. Güç, işlerlik, faal olma ve gündüz anlamındadır. Altın gömüsüne işarettir. Gömü ifade ediyorsa doğuya bakması beklenir. Kayalardaki göz ile güneşi karıştırmamak lazım. Yarım güneş Taç sembolüdür. Ayrıca kraliçeye işarettir. Bu sembulün sırt tarafında yani batı yönünde bir mağara girişi aranmalıdır. Tencere büyüklüğünde bir taşın tıkaç olarak kullanılması muhtemeldir. Bu taşın bulunması girişin bulunması demektir.

2 yorum:

  1. İkinci el dedektör ve tüm dedektör çeşitleri için adresiniz dedektör kiralama ve satış sitesi.

    YanıtlaSil
  2. Yarım ay ağzı açık ağız açıklığı 90 santim ayın 10 metre ilerisinde yemek kaşığı var anlamı nedir acaba

    YanıtlaSil