Çarşamba, Mayıs 18, 2011

BULMACA ÇEŞİTLERİ NELERDİR

DEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DEFİNE SIRLARINDA...http://www.definesirlari.com

BULMACA ÇEŞİTLERİ

1913 yılında ingiliz göçmen arthur wynne, new york world gazetesinde çalışırken editörü, kendisinden pazar eğlence sayfası için yeni bir oyun bulmasını istedi. wynne, çocukluğundan hatırladığı sihirli kareler adlı bulmacaya benzeyen kelime oyununu yaparak bugünkü bulmacanın temelini atmış oldu.
modern anlamda ise ilk bulmaca , 21 Aralık 1913'de new york'da çıkan world gazetesi pazar eki olan Fun 'da yayımlandı.

Kare bulmaca, çengel bulmaca, yılan bulmaca bildiğimiz klasik bulmacalardır. bunların dışında, japon icadı sudoku bulmacası, kare karalamaca, sayı bulmaca gibi fanteziler de bulmaca dünyasında mevcuttur.
Kare bulmaca: her insanın mutlaka bikere çözmeye çalıştığı , bol bol müptalası olan bulmaca türü. isminden anlaşılacagı üzere kare filan bulmak için uğraşmıyorsunuz. * aslında kare doldurmaca dense daha dogru bir isim olacaktır.

Çengel bulmaca: çengel biçiminde hazırlanmış bulmacadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder