Çarşamba, Mayıs 11, 2011

el işareti

el işareti

 

El işareti:

Eşkiya şunun bunun işareti denilse doğru değildir.Elin yapılım tarihi 957 yıllarıdır. O yıllarda AnadoluGrek kültürü hakimdi Eski yunanlara ait bir işarettir.El yemin içme işaretidir. Gömü yapanlar toplucayemin ettiklerini ifade eder. onlarca insan günlerceçalışarak yaptıkları bir gömüdür zor bir gömüdür.hakkında çeşitli yorumlar yapılmakta oda elinyanında bulunan muhtelif işaretlerdenkaynaklanmaktadır. Elin yanındaki işaretler sizeyön ve derinliği gösterir.Elin yanında bulunan işaretler çözümü verir.Bu elin yanında hac var ok var, ok yön verirkanatları ölçmek gerekir.kanalar farklı ise farklıolan tarafa fark kadar git eşitse 70 adım kadar geriyedoğru say , hac var mezar var o zaman kaya mezarıaramak gerekir. yada bu elin baktığı yönde tepeüstünde büyük bir tümülüs de olabilir. Gömüsü kolayalınacak bir Elin üstünde istavroz varsa gömü elinbulunduğu kayanın altındadır. Elin yanında hiç birişaret yoksa Elin 65 adım alt tarafında kaya mezarıara eğer varsa vazgeç.El boş bir arazide dikili bir kayada ise kapak var demektir.o zaman bu kayanın altında bir kapak taş aramak.

Başka yorum:El işareti Define işaretidir.bunlar kendi aralarında beşe ayrılırlar.
1- NORMAL SOL
2- NORMAL SAĞ
3- AÇIK SOL EL
4- AÇIK SAĞ EL
5- BAŞ PARMAK KOPUK EL
OLARAK AYRILIRLAR BUNLARIN ÇÖZÜMLERİ AYAĞINKİNDEN FARKLIDIR. NORMAL ELİ ANLATALIM BURDA NORMAL BİR EL YANİ SADECE İŞARET PARMAĞI İLE İŞARET EDEN ELDİR. BUNU ÇÖZÜMÜ İSE SOL ELİN 40 ADIM ( 40 MT ) ÖNÜDÜR. SAĞ ELİN ÇÖZÜMÜ İSE ŞÖYLEDİR 70 ADIM ( 70 MT ) ÖNÜDÜR. SIRA AÇIK ELLEREDE SOL AÇIK EL YANİ BAŞ PARMAĞI OLAN ELDİR. BUNU ÇÖZÜMÜ ŞÖYLEDİR SOL ELİN 19 ADIM ( 19 MT ) ÖNÜDÜR. SAĞ ELİN ÇÖZÜMÜ İSE ŞÖYLEDİR 21 ADIM ( 21 MTR ) ÖNÜDÜR. BURADA DA MEZAR YADA DELİKLİ BİR TAŞ VARDIR. SON OLARAK DA BAŞ PARMAĞI KOPUK EL BUNU ÇÖZÜMÜ KOPUK PARMAĞI BULMAKTIR BULDUKTAN SONRA HAZİNESİ ZATEN O TAŞIN ALTINDADIR.

Kaya üzerinde İNSAN ELİ figürü bulduğunuz zaman gereken ilk şey bu elin 5 parmağının da eksiksiz olduğunu saptamaktır. Tespit ettikten sonra elin parmaklarının herhangi birin de(genellikle işaret parmağı) tam parmağın üzerine bir nohut büyüklüğünde oyuk olması lazım gelir(Eğer bu oyuk yoksa hemen bizimle irtibata geçin yardımcı olalım) oyuk bulunan parmağın baktığı istikamette (en fazla 20 metreye kadar) düzgün yapılmış bir taş bulacaksınız.O taşı kaldırıp altını kazınız, 1 metre yada 1.5 metre de define sizleri bekliyor olacak.

*Bu işaretin bir tuzağı vardır.Tuzak dediğimiz de zehirli bir gaz yayar lütfen dikkatli olunuz..Fakat hedefe ulaştığınız zaman hemen hazineye el sürmeyiniz, bir müddet bekleyiniz..

Başka yorum:açık elde eğer oyma ise ve bu bir kaya üzerinde ise elin olduğu kayanın tam altında 2.40 2.80 cm de malzemesi vardır bu işareti bulana hayırlı olsun

Başka yorum:
el isareti yerdeki bi tas uzerindeyse eyer ve parmakların on tarafında oyuk varsa karsı tarafında oyuk sayına gore taş olmalıdır el ile bu taşların arası 12 metre var ise el işaretinden olculerek 3,5 metre kazılmalı 2,5 2,5 bu bizans işaretidir degerli malı vardır bu denenmiş tir ve bu turkiyenin her yerinde aynıdır.

1 yorum:

  1. bir oda içerinde kemer taşında sağ el aynı taş üzerinde çarpı işareti ve sadece baş parmak ve serçe parmakta tırnak işareti ve iaret parmagın üzerinde oyuk var anlamı ne bilgileriniz için tsk

    YanıtlaSil