Çarşamba, Mayıs 11, 2011

geyik ve karaca işareti

geyik ve karaca işareti

 

Geyik: Bu tip işaretlerden geyik, genellikle zirve dağ veya tepelerin başlangıç noktasına yapılmıştır. Yapıldığı kayanın bulunduğu zirveye çıkış istikametinde heryer çok iyi gözlenmelidir. Geyiğin başı,boynuzları veya ayakları yön verebilmektedir.



Karaca: İşaretlerin yapılış esnasında yapan insan, mantık yolunu kullanmıştır. Karaca işareti ise, genellikle geyiklerin zıttında dere veya ırmak kenarlarında yapıldıkları görülmüştür. Karaca ayak izleri yön verici işarettir. Karaca tek başına ise, baktığı istikamette gömü çok yakındır. Farklı renkte ki kayalar,düz kaya bloklarına,dere içlerindeki farklı kayalara bakılmalı ve çevre çok iyi gözlenmelidir. Gömüsü çok basit yerde olup,işçiliği çok kısa sürmektedir.


Çözülmüs 2 örnek geyik hakkında.


1.topal ayaklı geyik..

malı işaretin üst tarafından gecen patıka yolda ..geyıkle arası 21 adım..üst patıka yolda dikili tasda malıda tasın içinde almıslar..

ayrıca:dikili tasın yakınlarında birde magara bulmuslar..magaranın önunde durunca magara ya bakarak sol elini kaldırıp magaranın dışına elini koyunca ele denk gelen yerden kaya kasası gibi bir yerdende mal almıslar..


2)normal her uzvu tamam olan geyik(karaca)..

bir kayada karaca bulmuslar ve ve baktıgı yönde 90mt de bir kayada avcı resmı bulmuslar..avcı ile karacanın ortamerkezınde yani 45 mt de zeminden emanetini almıslar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder