Cumartesi, Mayıs 07, 2011

HORASAN ÇÖZÜMLEME NASIL YAPILIR

HORASAN ÇÖZÜMLEME NASIL YAPILIR




1- 10  Cm kalınlığındaki bir horasan için: 1 kilogram limon suyu,1 kilogram üzüm  sirkesi, yarım kilogram saf alkol, yarım kilo asit, yukarıda verilen malzeme  karıştırılarak horasanın üstüne dökülür. takriben 2 saat kadar beklenir.

2- Horasanlı bölgeye sadece saf alkol dökülür 2 saat sonra piknik tüpüne  bir pürümüz takılarak ateşe verilir. hangi yol kolayınıza geliyorsa onu  deniyebilirsiniz.

Kayada horasan olup olmadığı nasıl anlaşılır:
üzerine su dök horasan gerçek kayadan daha geç kurur baya bi süre nemli  kalır eğer devamlı suyla temas halindeyse cila yemiş gibi ıslak ve parlak olur  bir de zamanında yapan ustası maharetli değilse anakayada emanet gibi durur  görmek için iyi bakmak gerek.
Horasan bir sıvadır ve çeşitlidir. Tarihte  birçok kavim ve uygarlık horasan sıva kullanmışlardır.
Şunuda belirteyim bazı  kaya kütleleri toprak altında nemli kaldığı sürece horasan tarzı duruma  gelmektedirler.
Dikkat isteyen bir iştir horasan çok güçlü olmasına rağmen  ateş yakılıp sirke döküldügünde dagılır ikincisi dometes salçası hayatta  dayanamaz tabi sirkeyle sogukken dökersen sıvı nitrojen bulaşık deterjanından  (elde kullanılan) elde edilebilir patlayıcı bir maddedir bir takım kimyasal  işlemle deterjandan elde edilebilir.

Horasan da önce küçük bir çatlak  yarık yada delik gibi bir yer aranır bu 5 cm kadar olmalıdır. İhityacımız olan 1  adet piknik tüpü, tüpe bağlamak için bir fortum ve 1 adet içi delik kalem gibi  bir çubuk bu tükenmez kalemde olabilir içi çıkarılır. Horasandaki çatlak yarık  veya deliğe bu hortumun ucunda bağlı olan kalem sokulur ve tüp açılır gaz  horasanın soğumasına ve kuvvetini kaybetmesine yol açar böylelikle gücünü  kaybeder. Horasanı iyice soğutuncaya kadar tüp açık tutulur tabiki dikkatli  olmanız gerekir havasız bir yerde yada gazı sıkıştıracak bri yer olmamalı daha  sonra soğuduğuna emin olduğunuz bölgeye bayozla çalışılır ve buz gibi  dağıldığını göreceksiniz. TEHLİKELİ MADDE ama dediklerimi uygularken horasanı  kırmak yerine kendinizi uçurmayın dikkatli olunuz..

HORASAN : Değişik  alaşımları olmasına rağmen tamamında birleştirici olarak yumurta akının  kullanıldığı kil-kıl-kireç-tuğla tozu gibi maddelerden değişik versiyonları  bulunan harç.

HORASANIN ÇÖZÜLMESİ:
1- limon suyu sirke eşit oranda  karıştırılıp , içine bir miktar bunların toplamının 4/1 i yeterli olacaktır saf  alkol, alkolle aynı oranda tuz ruhu karıştırılır bunların karıştığı yerde  durulmaz maske takmaktada fayda var horasanın üzerine dökülüp yerden uzaklaşılır  2-3 saat için bu horasanı belli bir derinliğe kadar çözer murçla kırılacak hale  getirir kazıma neticesinde sertleştiği yerde tekrara dökülmelidir çok derin  horasan dökümünde işlem bayağı uzun sürer tahmini her uygulamamda 10-15 santim  çözülme yapacaktır.

2- Horasanlı bölge dar bir alan ise saf alkol  dökülür ve bir kaç saat bekledikten sonra hürmüz ile ısıtılır çekiçle kırılır.

3- horasan çok dar bir alanda taşı beslemede kullanılmışsa hürmüzle  ısıtılır üzerine sirke dökülür. ( yanlız bu yöntemde başarı sağlanması duvar  örmelerinde mümkündür yani horasan komple kapatmada değil taş beslemesinde  kullanılmış olmalıdır. )

4- İmkanı olan sıvı nitrojen bulup döksün her  şey nitrojen karşısında dağılır...

5.horosanın bulunduğu yere bir piknik  tüpü götürülerek su kaynatılır ve kaynar su horosana dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder