Çarşamba, Haziran 01, 2011

Define işaretleri,nin çözümü

SELAMLAR,,
Değerli üyelerimiz bu konuyu açmamın sebebi üyelerimizin define işaretleri hakkında bilgilerini geliştirmek amacıyla tekrar açılmıştır son zamanlarda (resimli define işaretleri) bölümünde doğada gelişi güzel çizik yarık,çatlaklar ve doğal oyukları işaret buldum diyerek konu açmaların fazlalığından bu konuyu açma gereği duydum .

Şunu bilmek gerekir dağda bayırda ovada dere kenarlarında ve mağaralarda bulduğunuz işaretlerin işaret olması için gerçekleriyle birebir uyuşması gereklidir benzetme işaret değildir örneğin yılan işaretiyse yılanın tüm özelliklerini aşağı yukarı taşır ayı işaretiyse ayının tüm özelliklerini aşağı yukarı oyma yada kabartma taşır benzetme işaret olmaz işaret ya define işaretidir yada değildir arası olmaz bunu iyi analiz etmekte fayda vardır .Doğadaki bir yarığı çatlağı oyuğu ve çiziği define işaretiyle uyuşturmak ve hakiki define işaretleriyle lans etmek defineciliğe gönül vermiş kişileri hem yorar hemde büyük bıkkınlık getirir bu konuları dikkat etmek gerek tarlada arazide harabe kenarlarında bulunan mermerlere yada yoz taşlara işlenmiş medeniyet süslemesi olan kürtürel oluşumlarlada define işaretlerini ayırt etmek defineciliğin bir numaralı kuralıdır definecilik kademe kademe okunan bir okula benzer kimi cahilce definecilik yapar kimi ilk okul birinci sınıftaki bilgiler doğrusunda definecilik yapar kimi orta okul bilgileri ışığında definecilik yapar kimi lise seviyesindeki okullar daki bilgilerle definecilik yapar kimide profesyonelce üniversitesini bitirmiş olarak definecilik yapar bunun okulu yok bunun kazanılan tecrubesi okuldur ne kadar bu konuda işaretleri ezberlersen ve hangi işaretin neyi ifade ettiğini ve neyi anlatmaya çalıştığını bilirsen ve kürtürel süslemelerle define işaretlerini ayırt etmeyi doğal oluşumlarla gerçek define işaretlerini ayırt etmeyi başarabilirsen defineciliğin okulunu bitirdiğine işarettir ,,konu açılan bir işaret hakkında gerçekten bir bilgin var ise konuyu ve işareti yorum yapabilirsin yoksa yorum yapan ustaları dinleki bişeyler öğren bu okulun ve bilgi edinmenin birinci kuralıdır kalkıp birinci sınıftaki bilginle (define okulundaki, birinci sınıf yanlış anlaşılmasın )istersen üniversite mezunu ol define konusunda bilgin yoksa define okulunda birinci sınıftasındır bu bilginle kalkıp üniversite yi bitirmiş (ister ilk okul mezunu olsun definecilik konusunda süper bilgiye sahipse o define okulunda ünüversite mezünudur)bir kişinin açtığı konuyu bilgi vermeye çalışırsan bu yarar değil zarar sağlar hem kendini hemde konuyu açan şahısa ,,bu konuları çok dikkat etmek gereklidir,,Aşağıda bazı define işaretleri hakkında bilgi vereceğim buraları inceleyerek ne nedir ve nerededir bilgi edinmenizde fayda vardır,,




Akrep işareti:İşaret çözümünde yapılan figüranın özelliklerini iyi tespit etmemiz gerekir. Akrebin özelliklerinden biri zehirli ve tehlikeli oluşudur. Bu nedenle bulacağımız definede ya tuzak var ya da gömünün üstüne zehir dökülmüştür. Bu tür kazılarda dikkatli olmak gerekir. Çok zor ve büyük iş gücü ile bulunabilecek definelerdendir. Definesi yakınlarında bulunan gölet, su kuyularının veya yeraltı mahzenlerin içindedir. Eğer akrep mağara içinde ise gömüsü mağaranın en kuytu ve dip yerlerinde olur


Akrep yuvası olabilecek bir taş aranır, bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta olabilir.
Akrep resimleri veya figürleri çok çeşitli anlamlarda kullanıldığı görülmüştür. Zor ve zahmetli işlerde görülen akrep resmi burada çok büyük bir tehlikenin varlığına işaret eder.


Özellikle değirmen, havuz, mağara, kuyu, yeraltı mahzenlerinde çok sık karşılaşılır. Bütün olaylar iz, işaret ve semboller bir bütün halinde incelenmeli tuzak mutlaka bertaraf edildikten sonra aramalar yapılmalıdır.
Akrep tek başına yapılmışsa hem tehlikeyi hem hazineyi işaret eder.



Değirmen taşı: Taşın altı araştırılır,değirmen taşının ortasında ki deliğin uzunluğu ölçülür. Çıkan santim metre olarak hesaplanmış olabilir. Kazıya değirmen taşının bulunduğu yerden başlanmalıdır.Toprağın durumu size yön verecektir. Gömüyü simgeleyen değirmen taşları, toprak altında olup son nokta işarettir. Değirmen taşının olduğu yeri gösteren tamamlayıcı işareti çözmek bunun için çok önemlidir. Toprak üstünde olan değirmen taşları gömüyü ifade etmemektedir.

--CSHTR ; <font color="red">Online Vatan Flood Koruması Aktif. Yeni Mesaj Zamanı </color></font> </phrase>
<phrase name="pdp_spacer2" date="1244900000" username="Paul M" version="3.8.002"><![CDATA[---------- Post added 19:52 at 19:52 ----------
DEFİNE İŞARETLERİN ÇÖZÜMÜ,,

Topluca yapılan yemin işaretidir.İstavroz da denilir, tüm kolları eşitse gömü bulunduğu kayanın altındadır, eşit değilse farklı olan kolun baktığı yönde araştırma yap.
Asil aile mezarı da çıkmaktadır. çevresinde doğal yapıya aykırı unsurlar aranmalıdır.
Akrep


İşaret çözümünde yapılan figüranın özelliklerini iyi tespit etmemiz gerekir.Akrebin özelliklerinden biri zehirli ve tehlikeli oluşudur. Bu nedenle bulacağımız definede ya tuzak var yada gömünün üstüne zehir dökülmüştür. Bu tür kazılarda dikkatli olmak gerekir.Çok zor ve büyük iş gücü ile bulunabilecek definelerdendir.definesi yakınlarında bulunan gölet ,su kuyularının veya yeraltı mahzenlerin içindedir. Eğer akrep mağa içinde ise gömüsü mağaranın en kuytu ve dip yerlerinden olur.
Ayak İzi

Ayak durmak yada yürümek anlamına gelir.Durmak ve olduğun istikamete bakmak anlamına da delir. Ayağı parmak uçları yön verir.Yerde sabit kayada ise, ayağını bu işaretin içine koy sağ ayak ise sağına bak, sol ise soluna bak, ufak bir yığma yada çukurlaşmış bir yer bulmaya çalış.
İki ayağında bu işaretin içine koy dur. Görüş istikametinde değişik ne var onları tespit et
Baklava Dilimi

Bayan Mezarıdır Çevresinde İtinalı Bir Araştırma Yapmak Gerekir.
Balık



İşaret çözümünde ifade olarak kullanılan figüranların özellikleri çok önemlidir. Akarsu ve yada göl kenarlarındaki kayalarda bulunur.dikkat edilecek hususlardan biride zaman içinde göl yada akarsu kurumuş olabilir.balık su içinde yaşar tehlike anında suya dalar.
Balık kesin olarak define işaretidir.
Mahzen içinde harita var.
Baktığı yön ve uzunluğu önemlidir.
Uzunluğunu ölç bir santimi bir adım olarak kullan. balığın baktığı yöne doğru git.adımlarınızın bittiği yerde mahzen girişi ara.
Binek Taşı


Binek taşı olarak bilinir. binek taşına otur karşıda gözüken kayalıklarda 2. bir işaret daha bulmaya çalış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder