Çarşamba, Mayıs 18, 2011

KARSTA PAPAZ MUMYASI

KARSTA PAPAZ MUMYASI

DEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DUA SIRLARINDA

OLURMU SİZCE BÖYLE BİŞEY


KARS’ta binlerce kişinin cep telefonu mesajıyla birbirine gönderdiği tabut içerisinde bozulmamış papaz mumyası görüntüsü kenti karıştırdı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, olayın dedikodudan ibaret olduğunu söyledi.

Karslılar, altın tabut içerisinde bulunan bir papaz mumyasını konuşuyor. Yaklaşık iki hafta önce binlerce kişinin cep telefonuna iletilen görüntüler, kısa sürede kentin gündemini oluşturdu. Toplam 70 saniyelik görüntülerde bir tabut içerisinde mumyalanmış bir papaz cesedi bulunuyor. Orijinalliğini koruyan sakallı mumyanın başında altın taç, belinde altın kemer, göğsünde balık ve kasık bölgesindeki kartal şekli üzerinde yazıların yanı sıra, mumyanın sağ tarafında da altın bir ok yer alıyor. Tabutun baş kısmında ise çeşitli yazılar bulunuyor. ‘sehrikars.com’ gibi internet sitelerinde de yayınlanan papaz mumyası görüntülerinin, bir kaç kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildiği anlaşılıyor.

İl genelinde binlerce cep telefonuna gönderilen apaz mumyası görüntüsünün, Kağızman ilçesinde ya da Digor’a bağlı Ermenistan sınırındaki Kilittaşı Köyü’nde bulunduğu ve biri Ermeni ikisi Türk üç kişi tarafından Ermenistan’a kaçırılmak üzereyken, Kağızman- Iğdır karayolunda Jandarma tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

http://video.milliyet.com.tr/Karsi-karistiran-mumya_1_36645.htm?auto=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder